GÜNDEM Haber Girişi : 04 Aralık 2019 14:32

Asfalt Plenti zehir saçıyor

Asfalt Plenti zehir saçıyor
Erzurum, Karayazı yol ayrımında kurulan özel bir firmaya ait asfalt plenti zehir saçıyor. Gökyüzünü kaplayan dumanlar çevrede bulunan köyleri de etkiliyor.

ERZURUMEKSPRES - Erzurum Karayazı, yol ayrımında özel bir firma tarafından kurulan asfalt plenti hem doğayı hem de insan sağlığını hiçe sayıyor. Gün boyu çalışan tesiste gökyüzüne yükselen dumanlar firma yetkililerinin vurdumduymazlığını gözler önüne seriyor. Geniş bir bölge de etkili olan dumandan en çok çevrede bulunan köyler etkileniyor. Asfalt Plenti tesisi sayesinde her gün zehir soluduklarını belirten köylüler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ederek, “ Bu tesis kurulduğu günden bu yana insanların sağlığı ile oynuyor. Çevrede onlarca köy var. Tabiatı kirlettikleri yetmiyormuş gibi insanlarda zehir soluyor. Ya kontrol altına alınsın ya da başka bir yere taşınsın”dediler.



GÖRMEZDEN Mİ GELİNİYOR?

Kavşak noktasında kurulan ve çevresinde onlarca köyün bulunduğu asfalt plenti göz göre göre çevreye zehir saçıyor. En ufak bir konuda ceza yağdıran Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün koskoca tesisin saçtığı zehri görmemesi de dikkatlerden kaçmıyor. Vatandaşlar yetkilileri göreve davet ederek firma sahipleri hakkında gerekli işleklerin yapılmasını bekliyor.   








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.