EKONOMİ Haber Girişi : 11 Ocak 2023 12:30

Altın fiyatları yeni yılda yükselişe geçti, yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altın fiyatları yeni yılda yükselişe geçti, yatırımcısının yüzünü güldürdü
Yeni yıldan itibaren gram altının fiyatı ons altın fiyatının çıkışı ile birlikte yükselirken, yatırımcısının da yüzünü güldürdü.

Bu sıralar altına yatırım yapanların yüzünün güldüğünü belirten  Kuyumcular, altın gram fiyatının önümüzdeki aylarda bin 300-bin 400 TL'yi bulabileceğini söylüyorlar. 

 

 

Yatırımcının en güvenli limanı altın olduğunu kaydeden Kuyumcu esnafı, ”Piyasada altın fiyatının her geçen gün yükselebildiğini görmekteyiz. Bu aralar altına yatırım yapan yatırımcıların yüzü gülmekte. Bundan sonraki süreçte yukarı doğru, açıkçası yüzde 20-30 gibi artış bekliyoruz. Yatırımcıların en güvenilir limanı altın. Yatırımcılara uluslararası piyasada olumsuz bir etken olduğunda en yakın liman yine altın olduğunu ve altına yatırım yapmakta asla vazgeçmemelerini önermekteyim. Bu yıl seçim yılı. Dünya piyasalarındaki olumlu ya da olumsuz herhangi bir olayda hemen altına, dolara talep olmakta. Her geçen gün, yılın sonu ve başında yüzde 30 trendini yakalıyoruz. Bu ne demektir? Bugün bin 150 seviyesinde olan altının önümüzdeki aylarda bin 300-bin 400,bin 500 ve yukarı doğru olabileceğini ön görmekteyiz. Şu an doların bir hareketliliği söz konusu. Ne olur, diye beklenti içerisinde bakıyoruz da; 2 bin 500'e bile bir anda çıkabilecek öngörümüz var. Özellikle uluslararası piyasalarda yaşanan enerji fiyatlarının yüksek olması enerjinin kısıtlı olması Rusya-Ukrayna savaşı Ortadoğu'nun karışıklığı derken böyle bir sistemden dolayı altının ve doların yukarı çıkabileceğini ön görmekteyiz. Yatırımcılar altına yatırım yapmaktan çekinmesinler devam etsinler iyi yolda olduklarını söyleyebilirim” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.