GÜNDEM Haber Girişi : 26 Şubat 2020 15:14

Akıl alır gibi değil! Erzurum Koronavirüs için pilot il yapılıyor!

Akıl alır gibi değil! Erzurum Koronavirüs için pilot il yapılıyor!
Dünyayı tehdit eden Koronavirüs için Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum'u pilot il yapma kararı aldığı idddia ediliyor.

ERZURUMEKSPRES - Çin'in Wuhan kentinde başlayıp, kısa süre içerisinde Çin'in tamamına yayılan ve Dünyayı tehdit eden Koronavirüs için Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum'u pilot il yapma kararı aldığı idddia ediliyor. Çin'den sonra virüsün hızla yayıldığı ve ölümcül vakaların yaşandığı İran'dan tahliye edilecek yaklaşık 600 kişinin Erzurum'da kısa bir süre sonra açılması planlanan şehir hastanesine nakledilmesinin planlandığı ve buranın "karantina hastanesi" olarak kullanılmasına karar verildiği belirtiliyor.

Erzurum Valisi Okay Memiş'in de kısa bir süre içerisinde resmi açıklama yapacağı belirtiliyor... 

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı bu karar Erzurum kamuoyunda hem tepkilere hem de tedirginliğe yol açarken, İran'a en yakın il olan Van'ın neden "pilot il" yapılmadığı merak konusu oldu.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Türkiye Suriye den çekeceğini çekti şimdide iranmı sağlık bakanlığı aklını yitirmiş olmalı çok saçma iranda hastane var doktor göndermek daha mantıklı bence

  • YANLIZ KURT 01 Ocak 1970 02:00

    O HASTANEYİ KACYİLA YAPDİLAR ERZ HALKİ BİRGÜNDE YİKARİZ UNUTMASİNLAR İCİNDEKİKERDE BERABAR

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Turkiyenin Diger hastanelerine yeni yeni dezenfektan odaları yapana kadar (çünkü doktorlar dezenfekta odalarından geçmesi gerekiyor ) .. bitmiş bu devasa şehir hastanesinin karantina altında olması ve diger insanlara bu virüsü önlemenin en mantıklı yolu bu ..

  • Doğan Şen 01 Ocak 1970 02:00

    İran'a sınır komşusu olan Van ilinin pilot bölge olarak seçilmesi uygun olur. Erzurum'un, pilot bölge olarak belirlenmesinin garip bir tercih olduğunu düşünüyorum.

  • Özer Bilge 01 Ocak 1970 02:00

    Sıradan bir durum değil. Tasarruf edilecek bir durumda değil. Çin 10 günde on binlerce yataklı hastaneler yapmış. Ozaman bu durumda ben bakan olsaydım........ Her il için ayrı karantina hastaneleri yaptırırdım. Her hasta kendi şehrindeki karantina hastanelerinde tedavi altına alınırdı. Böylece şehirden şehire sevk dutumlarında oluşabilecek riskler ortadan kalkardı. Not= büyük devasa karantina hastaneleri kurulabilecek prefabrik hastaneler hazırda yapılıp bekletilmesi gerektiği ortaya çıktı. Buda ilerisi için siyasetçilerin hedeflerinden biri olsun.

  • Ahmet öner 01 Ocak 1970 02:00

    Yapmayın Allah askına erzurumu neden tercıh ediyorlarkı okadar sehır varken

  • mehmet katirci 01 Ocak 1970 02:00

    sağlik bakani veya digerleri kendi yasadiklari yeri pilot bolge yapsinlar.biz istemiyoruz.

  • Güler ateş 01 Ocak 1970 02:00

    Neden Erzurum pilot il oluyor kim kalır burda ya mücadele edeceğiz olmaması için yada evleri bırakıp kacacaz.. Erzurum halkı bunu kabul etmeli..maçtan daha önemli bu konu lütfen cimere yazalım birşeyler yapalım yediler pis şeyleri yaptılar zulümleri ceremesini neden biz cekelim

  • Buse Aslan 01 Ocak 1970 02:00

    Bu nasıl bir saçmalıktır

  • numan akın 01 Ocak 1970 02:00

    niye iranda hastanemi yok