YAŞAM Haber Girişi : 12 Nisan 2021 17:31

AKAR'DAN GİRİŞİMCİ ÇOCUKLARA DESTEK

AKAR'DAN GİRİŞİMCİ ÇOCUKLARA DESTEK
Uzundere ilçesine bağlı Erikli Mahallesinde yaşayan Yunus ve Emrah kardeşler,10 tavukla kurdukları işletmede 49 tavuğa ulaştı. Çocukların bu girişimini ödüllendiren Tarım İl Müdürü Akar, Akalan kardeşlere 50 kg'lık 5 torba yem ve çeşitli hediyeler verdi.
AKAR'DAN GİRİŞİMCİ ÇOCUKLARA DESTEK

Uzundere ilçesine bağlı Erikli Mahallesinde yaşayan Yunus Emre Akalan (14) ve kardeşi Emrah Akalan (11), 3 ay önce Bursa’dan memleketleri Erzurum’a kesin dönüş yaptılar. Ailelerinin maddi sıkıntı içinde olduğunu gören çocuklar aile bütçesine katkıda bulunmak için kümes hayvancılığı yapmaya karar verdiler. Çocuklar babaları Hakan Akalan ve amcaları Volkan Akalan’a danışarak kümes hayvancılığı yapmak istediklerini ve köyde kendilerine göre bir kümes bulmalarını istedi.

 

 

 

 

 

 

Bunun üzerine amca Volkan Akalan köyde kullanılmayan bir ahırı kümese çevirdikten sonra çocuklara ilk başta destek olarak 5 tavuk hediye etti. Çocukların girişimci hallerine köy halkıda gün geçtikçe destek verdi ve Akalan kardeşlerin kümesi 12 tavuğa ulaştı.

 

 

 

 

 


Her gün büyüyen bu kümesi Türk polisi de görmezden gelmedi. Uzundere ilçe Emniyet Amiri Hamit Sultan Yazıcı 15 tavuk alarak çocuklara hediye etti. Girişimci çocuklar önce ilçede sonra Erzurum'da dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar. 

 

 

 

 

 

 

Biri 6. diğeri 8. sınıf öğrencisi olan iki kardeşe girişimlerinden ötürü Tarım İl Müdürü Osman Akar'da kayıtsız kalmadı. İlçe tarım müdürüyle birlikte bu gün makamında çocukları ağırlmayan Akar, üretimin önemine vurgu yaparak, " Bu çocuklarımız farkındalık noktasında son derece önemli bir işin altına imzalarını atmış. Kendilerini kutluyorum. Üretmenin önemini fark eden bu çocuklarımızın, büyüklerine de örnek olmasını diliyorum" diyerek, Girişimci kardeşlere çeşitli hediyeler verdi. 

 

 

 

 

 

12 tavukla başladıkları üretim serüveninde bu gün 49 tavuğa ulaşan çocuklar, " Günlük 20 tane yumurta üretiyorum. Tanesi bir liradan satıyoruz. Kazandığımız paralarla kümesi büyütmeyi ve daha modern hale getirmeyi amaçlıyoruz" dediler. Erzurum Tarım İl Müdürü Osman Akar ayrıca girişimci kardeşlere destek olmak maksadıyla tavukları için 50 kg, 5 torba yemide hediye etti. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.