SİYASET Haber Girişi : 26 Mart 2024 18:28

AK Parti'nin Aziziye açmazı! 

AK Parti'nin Aziziye açmazı! 
AK Parti ne yaptıysa Aziziye’de oylarını artırmayı başaramadı.

Eyüp Tavlaşoğlu ismi Aziziye’de heyecan uyandırmadı.

Neredeyse teşkilatın tamamı, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı günlerdir  seferber olmuş Aziziye için çalıştı, ancak manzara değişmedi.

 

 

 

AK Parti seçimlere 4 gün kala, kara kara Aziziye’de seçimi nasıl çevireceğini düşünüyor.

 

 

 

Parti Genel Merkezinin sık sık yaptığı kamuoyu yoklamalarında, Aziziye’de seçimin kaybedildiği yönünde raporları, teşkilatı harekete geçirdi ancak çabalar olumlu sonuç vermedi.

 

 

 

Neredeyse bütün teşkilat Aziziye için adeta seferber oldu. Cumhurbaşkanı bile Erzurum mitinginde Aziziye’yi gündemine aldı, ancak bu çabalar seçmen tercihini değiştirmedi.

 

 

 

Devreye ilçede sevilen bir isim olan Büyükşehir Belediye Başkanı girdi. Neredeyse son 15 günde her gün Aziziye ilçesine giderek, özellikle köylerde çalışma yaptı. Milletvekilleri adeta Aziziye’ye üs kurdular. Buna rağmen Genel Merkez araştırmalarında sonuç değişmedi.

 

 

 

Seçmenin karşısına vizyon projeler başlığıyla çıkan Tavlaşoğlu’nun projeleri ilçede karşılık görmedi. Hatta komik bulundu. Zira Tavlaşoğlu, vizyon proje(!) diye seçmene, okul önlerindeki yaya geçitlerini belirgin olsun diye boyamaktan bahsetti. Bir başka vizyon(!) projesinde, “belediyenin parklarından ücret almayacağız” dedi.

 

 

 

Özellikle emekli vatandaşların, köylü ve çiftçilerin yoğun yaşadığı ilçede, emeklilere yönelik elle tutulur bir projesinin olmayışı, köylü ve çiftçiye yönelik sadece hükümet politikalarını anlatarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in gölgesinde, onun yaptığı hizmetleri anlatıp vaatte bulunarak  geçiren Tavlaşoğlu, seçmende bir karşılık bulmadı.

 

 

 

Aziziye’nin kendilerine verileceğine inanan ilçedeki MHP’li seçmenin de tepkili olduğu biliniyor. Aday belirleme sürecinde bunun hesabını iyi yapamayan AK Parti, şimdi kara kara, Aziziye’yi nasıl kazanabilirizin hesabını yapıyor. Geriye kalan 4 gün yeterli olacak mı bekleyip göreceğiz. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aziziye Yenide Refah 27 Mart 2024 10:49

    18 aday içinde em zayıf karşılıksız vizyonsuz adamı seçtiler, gazetiliciğiniz tebrik ediyorum bu haberi yapmakla gerçekleri yazdınız

  • Mesut Üstün 26 Mart 2024 21:16

    Sinan Bey Ak partili bütün yetkililer günlerdir gelip bizi tehdit ediyorlar bize oy vermezseniz size hizmet yok diye. Lütfen bu son derece aciz ve ahlaksızca tutumlarını dile getirin.

  • Ilıcalı dadaş 26 Mart 2024 20:44

    Milletin değil de kendi istedikleri adayı dayatmaya kalkarlarsa olacağı bu. Bugüne kadar hangi adayda milletin taleplerine göre hareket ettiler. Bütün belediye başkanlarını onlar belirledi. Ama bu sefer millet kendi adayını Kendi seçti. Emrullah Akpunar onlara sandıkta öyle bir tokat atacak ki hepsinin siyasi hayatı sonlanacak. Reis hepsine kesecek faturayı

  • Ramo 26 Mart 2024 19:57

    Koyu bir akpartili olarak oyum Emrullah başkana

  • Çoban adayı 26 Mart 2024 19:03

    Sayın sekmenin bir TV programında aziziyede bir arkadaş var çoban bile olamaz dediğini sandıkta bir Aziziye li olarak hatırlayacağız yetti artık tepeden bakmak

  • Çoban adayı 26 Mart 2024 19:02

    Sayın sekmenin bir TV programında aziziyede bir arkadaş var çoban bile olamaz dediğini sandıkta bir Aziziye li olarak hatırlayacağız yetti artık tepeden bakmak