AK PARTİ'NİN ADAY ADAYLARI İLE İMTİHANI

Yerel seçimler yaklaşırken her parti en doğru adayı belirleyip göstermek için hummalı bir çalışma yapıyor. Erzurum özelinde en çok çalışanda kuşkusuz AK Parti. Zira 20 ilçede tam 155 başvuru var. 

 

 

 

 

Kuşkusuz adaylar belirlendikten sonra kırılıp, incinenler olacaktır. Ancak bazı isimler var ki AK Parti'yi bir hayli düşündürüyor. AK Parti'nin aday göstermemesi halinde ya bağımsız ya da başka partilerden aday olup, AK Partiyi zorlayabilirler. 

 

 

 

 

Bu isimlerin başında üç dönem kuralına takılan Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli var. Köprüköy'De girdiği her seçimden başarıyla çıkan Osman Belli üç dönem kuralıyla ilgili kendisi için bir istisna yapılmazsa ve ilçede AK Parti başka bir isimle yola devam derse bağımsız yada başka bir Partiden aday olabilir. 

 

 

 

 

Bir diğer isim Ünsal Sertoğlu, önceki dönem belediye başkanı Sertoğlu, bir önceki seçimlerde de aday gösterilmeyince başka bir partiden aday olacağını duyurmuş son anda vazgeçmişti. Şayet AK Parti'nin Pasinler adayı Ünsal Sertoğlu olmazsa, kendisini başka bir partiden Pasinler Belediye Başkan adayı olarak görebiliriz. 

 

 

 

 

Listede seçim sonrası AK Partili olan iki isim daha var. Bunlar Büyük Birlik Partisi'nden aday olan seçimi kazandıktan sonra AK Parti'ye geçen Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı ve Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider. Şayet AK Parti bu iki ismi aday olarak göstermezse geçmişte olduğu gibi başka partilerden aday olmalarına neredeyse kesin gözü ile bakılıyor. 

 

 

 

 

Önceki seçimlerde MHP'ye bırakıldığı için aday olamayan İspir önceki dönem Belediye Başkanı Osman Çakır ve Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy'un da, Cumhur ittifakı kapsamında bu iki ilçenin yeniden MHP'ye bırakılması veyahut AK Partiye kalması halinde aday gösterilmemesi durumunda bağımsız aday olabilecekleri söyleniyor. İki isminde yakın çevresiyle bu durumu paylaştığı biliniyor. Özellikle Özsoy'un bağımsız seçime girmesi halinde seçimi kazanacağına kesin gözü ile bakılıyor. 

 

 

 

AK Parti'den aday olmak için müraacat eden ancak aday gösterilmeyince bir önceki seçimlerde İYİ Parti'den aday olan ve az bir oy farkıyla Saadet Partisi adayı Abdulkadir Aydın'a kaybeden Abdulhatem Bastem 2024 seçimleri içinde yine AK Parti'den müracaat etti. Aday gösterilmemesi halinde Bastem'in İYİ Parti'den yada Yeniden Refah Partisi'nden aday olmasına kesin gözü ile bakılıyor. 

 

 

 

Ve Şenkaya... Şenkaya'da başarılı bir belediye başkanlığı geçiren Görbil Özcan'da AK Partiden adaylık için müracaat eden bir diğer isim. Özcan'ın da Şenkaya'da önemli bir oy potansiyeli olduğu biliniyor. Özcan'ı genel merkez aday etmezse kendisi de bir başka partiden aday olmayı düşünen isimlerden. 

 

 

 

Anlayacağınız özellikle ilçe belediye başkanlarını belirlerken AK Parti bütün dengeleri dikkate almak zorunda. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.