SİYASET Düzenleme Tarihi : 05 Temmuz 2022 23:45 Haber Girişi : 05 Temmuz 2022 16:54

AK PARTİ'DE VEKİL ADAYLIĞI İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİMLER

AK PARTİ'DE VEKİL ADAYLIĞI İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİMLER
Gazeteci Sinan Özçaylak, AK Parti Kulislerinde konuşulan ve milletvekili adaylığı için öne çıkan isimleri kaleme aldı.

Seçimler zamanında yapılırsa 1 yıldan az bir süre kaldı. Bu da şu anlama geliyor ki artık seçim sathı mahaline girildi.  Erzurum’da yapılan anketlerde birinci parti çıkan AK Parti’de kimlerin milletvekili listelerine girebileceği şimdiden siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

 

 

 

 

 

AKDAĞ YAKIN ÇEVRESİNE "ADAY DEĞİLİM" DİYOR 

Kulislerde bir çok siyasinin ismi zikrediliyor. Mevcut milletvekilleri arasında, Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ’ın yakın çevresine “bu dönem aday olmayı düşünmüyorum” dediği söylenirken, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini yine listede görmek istediği konuşuluyor. 2018 seçimleri sonrasında Erzurum’a bir bakan, bir genel başkan gelmediği sürece pek uğramayan, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın buna rağmen vatandaşın üzerinde hala bir kredisi bulunuyor.

 

 

 

ÜÇ DÖNEM KURALI İŞLETİLECEK Mİ? 

AK Parti üç dönem kuralını işletirse ve Haziran 2015 seçimlerini bir dönem olarak kabul ederse Zehra Taşkesenlioğlu Ban ve İbrahim Aydemir aday olamayacak. Ancak 4 ay süren ve Kasım 2015’te yapılan seçimlere kadar olan dönemin sayılmayacağı siyasi kulislerde konuşuluyor. Özellikle her Erzurumlunun rahatlıkla ulaşabildiği ve derdini anlattığı, meclis çalışmalarından arta kalan zamanının neredeyse tamamını Erzurum’da geçiren ve sahadaki en aktif milletvekili olan İbrahim Aydemir’in yeniden Milletvekili listesinde yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Aydemir ayrıca parlamentoda da   adeta parti sözcüsü gibi sürekli yaptığı açıklamalarla Genel Merkez nezdinde de itibar edilen bir isim.

 

 

 

 

YA BAN YA FIRAT

Zehra Taşkesenlioğlu Ban’a gelince, girdiği seçimlerde kendi seçim bölgesi olan güney ilçelerinden beklenilen oyu alamayan Zehra Taşkesenlioğlu Ban vekil seçildikten sonra performansı ile dikkat çeken isimlerden biri. Özellikle ilçe belediye başkanları kendisinden son derece memnun.

 

 

Ancak Zehra Taşkesenlioğlu Ban ile aynı seçim bölgesinden olan ve bu dönem parti MKYK’sına seçilen Avukat Abdurrahim Fırat ismi de Ban için bir dezavantaj. Avukat Abdurrahim Fırat’ın listede olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Fırat’ın daha önce 5. sıradan aday gösterilmişti, 2023 te yapılacak seçimlerde listenin ikinci yada üçüncü sırasında olacağı, bu yolla özellikle HDP’ye giden Kürt seçmenin oylarının AK Parti’de konsolide edilebileceğini savunanların sayısı hiç de küçümsenecek kadar değil. Genel Merkez nezdinde de Kürt seçmene karşı vitrin isimlerden biri olan Fırat’ın aday listesinde olması halinde bölgesel denge göz önüne alındığında Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın pek şansı kalmıyor.  

 

ALTINOK'U MİLLİYETÇİLER TARAFINDAN SEVİLİYOR

İçişleri Eski Bakanı ve Darbe girişimi sürecinde sergilediği duruş nedeniyle özellikle Erzurum’da sadece AK Partililerin değil, milliyetçi kesiminde sevdiği mevcut Milletvekili Selami Altınok’un da listeye yeniden girebileceği, AK Parti kulislerinde yüksek sesle dillendiriliyor. Altınok için yapılan tek eleştiri bürokrat tavrını sürdürdüğü ve siyasi anlamda halkla iletişiminin zayıf olduğu.

 

 

 

GİZLİ SİLAH MEHMET SEKMEN

Belediye Başkanlığından istifa edip aday olur mu bilinmez ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de milletvekili adayı olabileceği söyleniyor. Özellikle ilçe ve köylerde çok sevilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i, son yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle oy kaybeden AK Parti’nin gizli silahı olarak niteleyenler bile var. Kaybedilen oyların kurt siyasetçi olarak tabir edilen Mehmet Sekmen’in liste bir adayı olarak geri kazanılabileceğini düşünen AK Partililerin sayısı oldukça fazla.

 

 

 

KENDİSİ İSTERSE LİSTEDE OLUR

Atatürk Üniversitesi Rektörü olan ve kamuoyunda ciddi karşılığı bulunan Prof. Dr. Ömer Çomaklı’da siyasi kulislerde konuşulan bir diğer isim. Atatürk üniversitesiyle şehri buluşturan ve üniversitenin bütün imkanlarını Erzurumlulara sunan Çomaklı’nın Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan nezdinde de sevildiği biliniyor. Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın kendisinin istemesi halinde listede seçilebilir bir yerden aday olabileceği  söyleniyor.

 

 

 

YAVİLİOĞLU, ÖZYILMAZ, ILICALI YİNE GÜNDEMDE 

Eski milletvekillerinden Maliye Bakan Yardımcı olan Cengiz Yavioğlu, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikalar Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Ömer Özyılmaz ve son dönem ekranlarda çokça boy gösteren Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın da şansının olduğu gündemde.

 

 

AHMET KÜÇÜKLER ADAY OLACAĞINI SÖYLEMİŞ! 

Kulislerde konuşulan bir diğer isim ise Büyükşehir eski Belediye Başkanı Ahmet Küçükler. Hali hazırda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü olan Avukat Ahmet Küçükler’in, özellikle çevre politikalarının şekillenmesi ve yasalaşması noktasında yaptığı çalışmalarla Genel Merkez düzeyinde dikkat çeken bir isim haline geldiği ve milletvekilliği için aday adayı olacağını yakın çevresine söylediği biliyor.

 

 

MERKEZ ADAYI HAKTAN ÖMEROĞLU 

Milletvekilli adaylığı için öne çıkan bir diğer isim ise Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Her gün seçim varmış gibi sürekli sahada olan Haktan Ömeroğlu da genel merkezin merceğine takılmış isimlerden biri. İş insanı olan ve ilçe başkanlığı yaptığı dönemlerde, Palandöken’de en yüksek oy oranını çıkarmayı başaran, Haktan Ömeroğlu’nun merkezdeki oyları alabileceği, partili partisiz bir çok kesimin beğenisini toplayan Haktan Ömeroğlu’nun AK Parti’nin milletvekili listesinde yer alabileceği iddiaları yüksek sesle dillendiriliyor.

 

 

 

 

EMİN ÖZ'ÜN HADİKAPI SELAMİ ALTINOK 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ismi de tabi olarak AK Parti kulislerinde konuşuluyor. Mehmet Emin Öz samimi tavırları, siyaseti eğip bükmeden yapması, doğru bildiğini dillendirmesi partililer üzerinde olduğu kadar vatandaş üzerinde de karşılık buluyor. Ancak bölgesel dengeler gözetildiğinde Narman ilçesinden iki adayın ki biri Selami Altınok, aynı listede yer almayacağı konuşuluyor. Ya İl Başkanı Mehmet Emin Öz listede yer alacak, ya da mevcut Milletvekili Selami Altınok.

 

 

 

SÜRPRİZ İSİM ZEYNEP ŞEKERDAĞ POLAT

 

Kulislerde sürpriz bir biçimde ismi gündeme getirilen bir diğer isim ise Zeynep Şekerdağ Polat. İPEKYOLUSİDEF İş Dünyası Kadın Komisyonu Başkanı olan, özellikle kadın girişimcilik ve kooperatifleşme noktasında önemli işlerin altına imza atan Polat’ın kadın kontenjanından AK Parti Milletvekilliği listelerine girebileceği AK Partililerin gündeminde.

 

 

 

GENÇ KONTENJANI ERDOĞAN DÖNMEZ 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış bir isim olan ve 6. Olağan Kongre de Gençlik Kolları MKYK üyesi olarak seçilen Erdoğan Dönmez ismi de siyasi kulislerde gündeme getiriliyor. Genç milletvekili kontenjanından Dönmez’in AK Parti listelerinde yer alabileceği konuşuluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adem 06 Temmuz 2022 22:48

    Orhan Deligöz