AK Parti’de liste hesapları

24 Haziran seçimleri yaklaşırken Erzurum’da en fazla hareketlilik 140 adaylık başvurusuyla AK Parti’de yaşanıyor. Cumartesi günü aday adayları arasında temayül yoklaması yapacak olan AK Parti’de STK’larda oy kullanacak.

                Neticede 140 başvuru yapan isimden sadece 6 kişi listeye girebilecek. Peki bu süreçte kimler öne çıkıyor? Bir kere mevcut milletvekilleri tanınırlık ve bilinilirlik bakımından diğer aday adaylarına göre az da olsa yarışa önde başlıyor. Emniyet genel müdürüyken istifa eden ve aday adayı olan Selami Altınok’a siyasi kulislerde liste başı gözüyle bakılıyor. 16 yıldır AK Parti’nin Erzurum’daki siyasetine yön veren ve adaylık başvurusu yapan Prof.Dr.Recep Akdağ’ın durumunun da ne olacağı yönünde kimsenin net bir fikri yok. Siyasi kulislerde kimileri, Akdağ’ın listede olmayacağını söylerken, kimileri de yine listenin ilk sırasına Recep Akdağ’ı koyuyor.

AK Parti listesinde bir hanım aday birde genç aday kontenjanı olacağını hepimiz biliyoruz.

Genç adaylar arasında Halis Serkan Kasil ismi öne çıkıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümünü dereceyle bitiren ve genç yaşta iş adamı olan, Erzurum’da başarılı projelere imza atmış Halis Serkan Kasil, temayül yoklaması listesinde 57. sırada yer alıyor.  Halis Serkan Kasil, kamuoyunda sevilen ve hemen her kesim tarafından tanınan bir isim. Güler yüzlü yapısı, iletişim becerileri ve ufku ile dikkat çeken Halis Serkan Kasil, gençliğinin verdiği enerjiyle bu süreçte en çok çalışan isimlerden biri. Siyasi kulislerde, “Erzurum’da oluşturduğu sinerjiyi genel merkeze taşıyabilirse Kasil genç kontenjanından listeye girer” deniliyor. “Doğru siyaset” sloganı ile yola çıkan Kasil, söylemlerinde “18 -25 yaş arası gençlerin sözcüsü olacağım” diyor. Erzurum’un devletten yeteri derecede yatırım aldığını belirten Kasil bu yatırımların doğru planlanması gerektiğine vurgu yapıyor.

Bayan aday kontenjanından listeye girmesi muhtemel bir isim olan Fazilet Dağcı Çığlık, özellikle İspir ve Pazaryolu ilçelerinde çok sevilen bir isim. Milletvekilliği döneminde başarılı bir performans sergileyen Çığlık’ın yeniden listede olma ihtimali oldukça yüksek.

Bu seçim AK Parti açısından kolay bir seçim olmayacak. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday belirleme komisyonlarına partimize artı bir oy getirecek isimleri tercih etmeye özen gösterin talimatı verdiği listeler de bu durumun dikkate alınacağı kulislerden yansıyan bilgiler arasında.

AK Parti Erzurum’da diğer partilere nazar daha şanslı, neticede 140 isim arasından 6 kişi belirleyecek.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.