AK PARTİ’DE KARAYAZI MESAİSİ

Bir önceki seçimde kaybedilen ilçeler üzerinde hassasiyetle duran AK Parti Güney ilçelerine ayrı bir özen gösteriyor. Doğru adayları bulup çıkararak seçimi kazanmak tek hedef.

 

Karayazı’da bir önceki seçimde HDP’ye en yakın oyu olan yine AK Parti olmuştu. Kullanılan 13 bin 538 oyun 4 bin 12 sini alan AK Parti ikinci parti olarak seçimi tamamlamıştı. HDP ise ilçedeki seçmenlerin 7 bin 789’un oyunu almıştı. İYİ Parti 405, CHP 185 ve Saadet Partisi 67 oy ancak alabilmişti.

 

 

 

Bu seçimde AK Parti, Karayazı için ayrı bir çalışma gerçekleştiriyor. HDP karşısında oy alabilecek, partinin oyunu artırabilecek doğru bir ismi aday etmek istiyor.

 

 

 

 

Peki adaylık noktasında kimlerin ismi geçiyor?

 

SERVET TUTKUN

Karayazı’da AK Parti İlçe Başkanlığı da yapmış bir isim olan Servet Tutkun, ilçe Başkanı olduğu dönemde terör örgütü tarafından kaçırılmasıyla gündeme gelmişti. 2020’de ilçe başkanlığını bırakan Tutkun’un Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı gündemde.

SAVCI ŞAKA

Geçmişte ilçede Belediye Başkanlığı yapmış olan merhum Celal Şaka’nın kardeşi olan Savcı Şaka’da AK Partiden Başkanlık için şansını deneyecek bir başka isim. 

YÜKSEL KAYA

Karayazı Belediye Başkan adaylığı için ismi gündemde olan isimlerden bir diğeri de Yüksel Kaya. Karayazı'da yatırımları olan iş insanı Yüksel Kaya, aynı zamanda STK'larda da aktif görev yapıyor. Yüksel Kaya’da babasının bir sokak ropörtajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki, eleştiri sınırlarını aşan ifadeleriyle tanınıyor. İlçede bu durum “Kaya’nın AK Parti’den aday olmasını zorlaştırır” yorumları yapılıyor.  

YÜKSEL KARADUMAN

Ankara’da yaşayan Yüksel Karaduman’da Karayazıdan aday adayı olacağı söylenen bir diğer isim. Yüksel Karaduman’ın eşinin Ankara’da DEVA Partisi’nde yönetici olduğu konuşuluyor. Bu durumda AK Parti’nin Yüksel Karaduman’ın adaylığına nasıl bakacağı da merak konusu.

SEDAT KARADUMAN

İlçede sevilen bir isim olan Sedat Karaduman’da AK Parti’nin ajandasında olan isimlerden biri. 1965-1980 yılları arasında Adalet Partisi'nden Karayazı Belediye Başkanlığı görevini yapan Karaduman, 1983'te Anavatan Partisi'nin kuruluşunda yer aldı. 1999'da DSP'den Karayazı Belediye Başkanlığı'na seçilen Karaduman, 2001'de AK Parti'ye geçti. 2019’da AK Parti’nin adayı olan Karaduman 4 bin 12 oy alabilmişti.

LATİF MASKAN

Karayazı Ziraat Odası Başkanı ve Erzurum Ziraat Odası İl Koordinasyon Başkanı Latif Maskan ismide siyasi kulislerde gündemde. DEVA Partisi’nin kuruluş aşamasında görev alan Latif Maskan, Genel Seçim öncesi DEVA Partisi’nden istifa ederek, yeniden AK Parti’ye katılmıştı. İlçede oldukça sevilen bir isim olan ve oy potansiyeli anlamında HDP ile ciddi bir yarışa giberilecek bir isim olan Latif Maskan’ın da Başkanlık için aday adayı olacağı biliniyor. İlçede en çok gündemde olan isim Latif Maskan ismi.

 

 

 

Aday adayı olacak isimler arasında Veteriner Celal Göksu ismi gündeme gelsede, kendisi bizzat bana ulaşarak böyle bir düşüncesi olmadığını hatta AK Parti'nin kendisine uzak bir siyasi oluşum olduğunu söyledi.

 

 

Fuat Tutkun ismi de kulislerde AK Parti'de adı geçsede, kendisi 2019 olduğu gibi bu dönem de de HDP'den aday adayı.

Şemsettin İlhan isimlerinin de AK Parti'de gündemde.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.