SİYASET Haber Girişi : 22 Aralık 2023 12:57

AK Parti’de Erzurum buluşması…

AK Parti’de Erzurum buluşması…
Yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olsun?” sorusunun cevabı,nı yarın İstanbul’da netleştirecek.

Yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'nin uzun süredir aradığı "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olsun?” sorusu yarın İstanbul’da cevap arayacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın İstanbul’da 85 kişiden oluşacak “Erzurum heyeti” ile Erzurum adayını belirlemek için toplantı yapacak. Toplantının ardından “Erzurum adayı” büyük ölçüde netlik kazanacak ve aday AK Parti’nin 27 Aralık’ta yapılacak olan AK Parti Grup Toplantısı’nda kamuoyuna resmen açıklanacak. 

 

 

 

AK Parti’nin merakla beklenen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı, büyük olasılıkla yarın belli oluyor. Adayı belirlemek için uzun süredir çalışmalar yapan AK Parti Aday Tespit Komisyonu, Erzurum ile ilgili hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Teşkilat temayül yoklaması sonuçları, AK Parti Genel Başkan Vekili ve Komisyon Başkanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun “Aday kim olsun?” sorusuna verdikleri cevabın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın İstanbul’da “Erzurum heyeti” ile biraraya gelecek. 

 

 

 

İl başkan, ilçe başkanları, il, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve mevcut belediye başkanlarının yanı sıra milletvekillerinin de hazır bulunacağı 85 kişiden oluşacak olan “Erzurum heyeti”, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda görüşlerini dile getirecek. 

 

 

 

 

Heyetteki isimlere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in genel performansının da sorulacağı bir form dağıtılacağı ve herkesten bu formu doldurup, kapalı zarf içerisine bırakması istenilecek. Formda, temayül yoklamasında olduğu gibi “Belediye başkanı kim olmalı?”, “Mevcut belediye başkanından memnun musunuz?” şeklinde sorular yeralacak. 

 

 

 

 

Heyetin görüşü alındıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efkan Ala başkanlığındaki aday tespit komisyonu ile son bir değerlendirme toplantısı yapacak ve partisinin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı adayını belirleyecek.

 

 

 

 

Erzurum adayının da 27 Aralık’ta TBMM’de yapılacak olan AK Parti Grup Toplantısı’nda adayları belirlenen diğer illerle birlikte açıklanması bekleniyor. 

 

 

 

Temayül yoklamasında da açık ara farkla ilk sırada yeralan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in adının yarın yapılacak toplantıda da büyük çoğunlukla çıkması bekleniyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.