SİYASET Haber Girişi : 22 Aralık 2022 15:08

AK PARTİ AZİZİYE İLÇE TEŞKİLATINDA HUZURSUZLUK BİTMİYOR

AK PARTİ AZİZİYE İLÇE TEŞKİLATINDA HUZURSUZLUK BİTMİYOR
9 İlçe yöneticisi Başkan Coşkun hakkında rapor tutup, Genel Merkeze gönderdi.

İlçe Başkanı Ensar Coşkun’un yönetimini hiçe sayarak “ Ben yaptım oldu.” uygulamaları, yöneticilerini çileden çıkardı. Bir çok kez İl Başkanlığına da şikayette bulunan 9 yönetici, her hangi bir cevap alamayınca, dumuru rapor haline getirerek AK Parti Genel Merkezine sundu.

 

 

 

Amaçlarının kesinlikle kimseyi şikayet etmek olmadığının altının çizildiği raporda, 2023 seçimleri öncesinde partiye zarar veren tutum ve davranışların açığa çıkmasını sağlamak olduğunu belirten AK Parti Aziziye İlçe yönetici 9 kişi, İlçe Başkanı Ensar Coşkunun yaptıklarını tek tek sıraladı.

 

 

 

Aziziye İlçe yöneticilerinin Coşkun’la ilgili şikayetleri şunlar;

Bu güne kadar yaptığımız hiçbir yönetim toplantısında önceden gündem belirlenmedi. Toplantılar Başkan Coşkun’un o anda söyledikleri oldu. Hiçbir toplantıda Yönetim Kurulu Üyelerinin fikri alınmadı. Ve dolayısıyla ilçe ile ilgili gördüğümüz hususları anlatamadık.

 

Yürütme kurulundaki hiçbir arkadaşımız kendi sorumluluk alanıyla ilgili hiçbir yetkiye sahip değil. Bırakın yetkiyi söz söyleme hakkına bile sahip değiliz.

İlçe yönetimin kurduğu Whatsapp gurubunda sadece İlçe Başkanı paylaşım yapabilmekte, bizler fikirlerimizi belirtemediğimiz için, hiçbir istişare ortamı sağlanamamakta.  

 

Genel Merkezden gelen Parti yöneticileriyle yapılan toplantıları, maksatlı olarak ilçe yürütme kurulundan üyelerimiz davet edilmemekte, Genel merkeze bu sorunların taşınması engellenmek istenmektedir.

 

Mahalle Başkanlarımın sahada aktif çalışmaları engellenmek isteniyor. Bana onaylatmadan hiçbir çalışma yapamazsınız diye Mahalle başkanlarımızın şevki kırılıyor.

 

Yönetim Kurulu üyeleri arasında, Başkan Coşkun’un tutumları nedeniyle gruplaşmalar oluşmakta ve bu nedenle Yönetim kurulu eksiksiz ve tam hiçbir zaman toplanamamaktadır.

 

Karar defterinde usulsüzlükler yapılmaktadır. Yönetim kurulundan istifa etmediği halde, bir arkadaşımız istifa ettiği karar defterinde gösterilip, imza altına alınıyor. Tüm kararlarlar alınırken, imzalar atıldıktan sonra karar yazılabilmesi için belirli bir boşluk bırakılıyor. Bu boşluğa istediği kararı Başkan Coşkun kimseye danışmadan sonradan alabiliyor.

 

Cumhurbaşkanımızın Erzurum ziyareti öncesi sanki maksatlı bir biçimde yönetimdeki arkadaşlarımızı istifaya zorlaması, görevden alması, ne manaya geliyor, biz bir anlam veremiyoruz. 

 

İlçemizde yapmak istediğimiz danışma meclisi toplantıları, Başkan Coşkun’un tavırları nedeniyle yapılamamakta, yapılanlar ise çok az katılımla gerçekleştirilmektedir.

 

28 ekim 2022 yılında büyük bir katılımla yapılan Türkiye’nin ikinci Yüzyılı programına parti yönetiminden hiç kimsenin katılmaması, yaşanan huzursuzluğun bir kanıtıdır.

 

Milletvekillerinin saha çalışmalarına kendisi İlçe Başkanı olarak katılmadığı gibi, biz yöneticileri de bu anlamda pasifize etmiştir.

 

İlçe Başkanlığımıza gelen genç kardeşlerimizi sürekli kılık kıyafetleri konusunda nezaketsiz bir biçimde uyaran Başkan Coşkun, partimizin gençlerle olan ilişkilerine de zarar vermektedir.

 

İlçe teşkilatımıza gelen vatandaşlar noktasında da Başkan coşkun, hemşericilik yaparak, Narmanlılar dışında kimsenin sorunuyla ilgilenmemektedir.

 

Gibi daha bir çok sorunu Genel Merkeze ileten 9 İlçe yöneticisi, defalarca bu şikayetlerini İl örgütüne ilettiklerini belirterek, bir sonuç alamadıklarını savundular. Ensar Coşkun seçilmiş iki parti yöneticisini usulsüz bir şekilde görevden aldığını belirten yöneticiler, “ Bu haliyle giderse, çok fazla küskünler oluşacak. Biz bu durumdan partimizin zarar görmesini istemiyoruz ancak artık mızrak çuvala sığmıyor” Dediler.

 

Öte yandan Yönetim Kurulu Üyeliklerinden alınan Cihat Tanyeri ve Cihan Yeğen'de bir basın açıklaması yaparak, Başkan Coşkunu eleştirdi. 

 

Basın açıklaması şöyle; 

 

 

 

AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun Cumhur Başkanımızın Erzurum Mitingine gelmesine yakın sırf ego ve hırslarına yenik düşerek kendisine yakın olmayan yürütme ve yönetim kurulu üyelerini hiçbir neden göstermeden görevden almaktadır. Bizler bu görevden alınmamızın altında başka nedenler aramaktayız bu davanın aziziye ilçesinde ilçe başkanı tarafından önü kesilmektedir.

Bu davaya gönül vermiş insanları partimizden uzak tutmasına hayretler içindeyiz, Bizler halkın sorunlarını çözmek için mücadele ederken, ilçe Başkanı halkın sorunlarını çözmemize müsaade etmeyerek yönetim kurulu arkadaşlarımıza ve bizlere  mobing uygulamaktadır.

Bizler Liyakat esaslı çalıştık, kimseyi ötekileştirmeden partimiz için de herkese eşit davrandık, aldığımız her karar da liyakat gözettik ama ne yazık ki gelinen bu noktada yönetim kurulu arkadaşlarımızın  nezdinde de hiçbir sıkıntı yaşamazken, herhangi bir yolsuzluk, herhangi bir yanlış olmamasına rağmen sırf  İlçe başkanının hırs ve egolarına karşı İl Disiplin Kuruluna göndermeden kendi kararı ile görevden alındık. Partimizin tüzüğünde İlçe Başkanı sırf hırs ve egolarına karşı yönetim kurulunu görevden alır diye bir ibare yoktur.

Diğer yönetim kurulu arkadaşlarımıza sözümüz şudur ki; Bu süreç zarfında sükûttan yana tavır alan, bu haksızlığa ve zulme gereken cevabı vermeyip, gereken tepkiyi göstermeyen parti içerisinde ki herkese şunu belirtmek istiyorum, adaletten ve hakikatten uzak olmak sizleri batağa sürüklenmekten başka hiçbir şey kazandırmayacaktır. Bizler bu davaya gönül veren insanlarız İlçe başkanının burasını kendi dükkanı gibi görüp yönetim kurulu üyelerini kendi çalışanı gibi görerek tepeden bakması bu davaya zarardan başka bir şey kazandırmayacaktır. Hepimiz bugün susarsak, daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum.

Bizler 2023 seçimlerine hazırlık yaparken gecemizi gündüzümüzü ailelerimizin vakitlerinden alıp tamda çalışmalara başlamışken  bu güzel çalışmanın meyvesini almak üzereyken sadece kişisel bir egoyu tatmin etmek adına bizim görevden alınmamız doğru değildir. İl  Başkanımız bu konuya bildirmemize rağmen sesiz kalındı İl başkanlığı ne kadar sesiz kalsa da Genel Merkezimize  kadar bu konunun taşınacağını bilinmesini isteriz. Her türlü hakkımızı ve haklı mücadelemizi sonuna kadar savunacağız.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.