AH MUHALEFET AH!

Gönül de akıl gibi ister ki tozpembe tablolar çizip memleketin yüksek refah seviyesini yazılarımızda resmedelim. Güzeli yazmak kolaydır. O vakit kalem o kadar güzel, o kadar yüksek bir istekle gezer ki kağıdın üstünde, sabah akşam yazmak ister insan. Zoru yazmaktır zor olan. Kalem elde, günü satırlara dökmeye çalışırken işin gerçeği pek mutlu olduğumuz söylenemez.

 

 

Güzel vatanımın siyasetini takip ederken enteresan durumlar keşfediyoruz. Gündem ve gerçekler tamamen farklı. Gerçekte yurttaşların düştüğü geçim sıkıntısı ve giderek artan hayat kavgası varken, İktidarın gündeminde muhalefet partilerinin icraatları var. Gerçekleri suni gündemlerle örtmeye çalışan iktidar, yeni kavramlar oluşturmada ve dikkat dağıtmada mükemmel performans sergiliyor. Bu performans sonucu karışan kafamla yazmaya devam edeceğim. Bugün benim de gündemim muhalefetin ülkeyi neden iyi yönetemediği.

 

 

 

 

CHP, İYİ Parti ve diğer muhalefet partileri size diyorum. Yıllardır yönetemediğiniz, yanlış politikalarla mahvettiğiniz ekonomiyi neden düzeltmeye çalışmıyor da iktidara sataşıyorsunuz.(!) Devleti birileri klonlarken siz o meclis koltuklarınızda liderleriniz ve kadrolarınızla ne yüzle oturdunuz. Ülkede bu kadar sorun varken yetki sahibi yaptığınız bakanlar bürokratlar ne yaptı(? ) Yurttaşlar aç, yurttaşlar intihar ediyor bunu neden görmüyor ve havuz medyanızda göstermiyorsunuz(!)

 

Bu kadar sorunun sebebi olan muhalefet bu yaptıkları yetmiyor gibi, kendini eleştiren iktidara cevap yetiştiriyor. Tabi ki  iktidarın görevi eleştirmek. İktidar bu, elbette hesap soracak. Siz kalkmış elinizde o kadar yetki varken ne hakla iktidara yüklenip ülkenin geldiği durumu eleştiriyorsunuz(!) Bir ülkede geçim sıkıntısı varsa bunun sebebi muhalefettir, hak hukuk çiğneniyorsa, ekonomi dibi görmüşse, esnaf kepenk indirip çiftçi isyan ediyorsa sebebi muhalefettir(!)  Memur, işçi, işsiz, asgari ücretli, emekli ve tüm yurttaşlar ay sonunu ta ayın başından göremiyorsa sebebi muhalefettir.(!)

 

 

 

 

Bu kadar yanlışın müsebbibi olan muhalefet partileri bir an önce kendine çeki düzen verip, iyi yönetemedikleri ülkeyi daha fazla kutuplaştırmadan her kesime kucak açmalıdır(!) Dünya görüşüne bakmadan amacı vatan sevdası olan ehliyet ve liyakat sahibi kadrolarla ekonomik ve hukuksal reformlar yapıp bu gidişata dur demeli.(!) Aksi halde yurttaş sandıkla verdiği yetkiyi bir sonraki sandıkta almayı da bilir.

 

Bilgiyle kalın...

Etiketler : Orhan Bakırcı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.