ADLİ SORUŞTURMA NEDEN YAPILMIYOR?

Dedikodu üzerine kurulu, yaptığı paylaşımlarla Erzurum’u kasıp kavuran “ Erzurum Cumhuriyeti” twitter hesabıyla ilgili neden adli soruşturma yapılmıyor?

 

 

 

Erzurum’da herkes bu soruyu soruyor…

 

 

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, belediyenin üst düzey çalışanları, Erzurum’da siyasiler, bürokratlar, gazeteciler gibi bir çok insanı hedef alan ve iftiraya dayalı paylaşımlar yaparak, insanların kişilik haklarına saldıran twitter hesabıyla ilgili olarak, sütre arkasındaki ismin Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Belediyenin basın bürosu müdürü Mustafa Çomaklı’nın bilgisayarından atıldığı iddia edilen,  twitler sonrasında, Çomaklı, Belediyedeki işinden atıldı. Muhammed Cevdet Orhan konu ile ilgili AK Parti genel merkezinde dinlendi. Konu ile ilgili genç bir isim Polis tarafından sorgulanıp serbest bırakıldı.

 

 Eeeee netice?

 

Evet netice  yok.

 

Kim bu sütre arkasından, hiçbir ahlaki değeri olmadan paylaşımlar yaparak, insanlara iftira atan kişi? Tek başına mı böyle bir şeye cüret etti, yoksa bir ekip işimi? Hedefi neydi yada kimdi?

 

Bu soruların hepsi cevap bekliyor?

 

Bu durumun perde arkası nasıl çözülecek peki? Hemen söyleyeyim, bu iş artık adli bir iş.  

 

 

Evet adli bir iş ancak, ne polisin, nede savcılığın başlattığı bir soruşturma yok. Düşünün ki Mustafa Çomaklı’nın ifadesi bile alınmadı. Bilgisayarları, telefonuna el konulmadı. ( Aziziye Belediye Başkanı ile görüştüğümde, bilgisayar ve telefonunu tutanakla kilit altına aldığını söyledi.) Bu hesapla ilgili en az on tane suç duyurusunda bulunulduğu biliniyor, bu suç duyurularına paralel olarak savcılığın bir soruşturma yürütmesi gerekmiyor mu?

 

Aklımda deli sorular?  

 

Buradan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Başkan şayet bu hesapla benim bir bağlantım yok diyorsanız, hemen çalışanınız Mustafa Çomaklı ile ilgili suç duyurusunda bulunup, adli soruşturma yapılmasını sağlayın. Kendinizi yargı karşısında AK’layın. Aksi takdirde herkes bu işin arkasında sizin olduğunuzu düşünecektir. Olaylar hiç yaşanmamış gibi davranmak, sizi temize çıkarmaz.

 

Bu işi aydınlatmak ve kamuoyuna duyurmak da AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’e düşer. Neticede AK Partili bir Belediye Başkanı zan altında.  Atılan iftiraların, ahlaksız paylaşımların muhatabı yine AK Partililer…  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.