SİYASET Haber Girişi : 01 Aralık 2022 15:15

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Sosyal medya hesabından duyurdu

İYİ Parti Palandöken İlçe delege seçimlerinde iki kez kaybeden Sezair Gökkaya, hafta sonu yapılacak olan İlçe Başkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildiğini sosyal medya hesabından  duyurdu.

 

 

 

Palandöken İlçe Delege seçimlerinin ilkinde, ezici bir farkla kaybeden ve Genel Merkez gözlemcilerinin olduğu halde seçime itiraz ederek, Erzurum milletvekili Naci Cinisli’nin desteği ile seçimin iptal edilmesini sağlayan Sezair Gökkaya, yenilenen seçimlerde de  Ahmet Han Efe 360 delege çıkarırken, kendisi ancak 40 delege çıkarmıştı. İkinci seçimlerde İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan milletvekili Naci Cinisli’nin danışmanı Alparslan Yapağı da delege olarak seçilememişti.

 

 

Alınan bu sonuçlar karşısında, seçimi kazanamayacağı anlayan Sezair Gökkaya, sosyal medya hesabından  bir açıklama yaparak adaylık tan çekildiğin duyurdu. Kendince bir takım sebepler sunan Gökkaya’nın adaylıktan çekilmesi, kulislerde “ kaybedeceğini anladığı için çekildi.” Yorumlarının yapılmasına neden oldu.

 

 

Sezair Gökkaya’nın açıklaması şöyle;

 

  Kurucu ilçe yöneticisi olduğum İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanlığı’nda yaklaşık 3 yıldır Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in çalışmalarına ayak uydurabilen bir çalışma yapılmamış, hayalini kurduğum, Milletvekili, İl Başkanı, İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri koordinasyonu sağlanmamış ve görevi devrettiğimiz günden bu zamana İlçe Başkanlığı bünyesinde kurumsallığın oturtulamamış olmasından dolayı ekibimle birlikte Palandöken İlçe Başkan Adayı olarak yola çıktım.

Ancak, gerek delege adaylık müracaatları esnasında üyelerin mahalle bilgilerindeki oynamalar, gerekse delege seçimleri esnasında yaşanan usulsüzlükler, kargaşalar ve üyeler üzerinde yaratılan korku iklimi yüzünden partimin zarar görmesini engellemek maksadıyla bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan İYİ Parti Palandöken 3. Olağan İlçe Kongresi öncesinde adaylıktan çekildiğimi tüm kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ÖMER GÜLAÇTI. 01 Aralık 2022 16:17

    ALLAH Hayırlı etsin kardeşim kazanan kaybeden yok bu parti bizim biz hepimiz neferiz kazanan İYİ parti olacaktır bir olmalıyız diri olmalıyız partimizi iktidAra taşımalıyız.