SİYASET Haber Girişi : 18 Ağustos 2020 14:30

ADAMA DEMEZLER Mİ?

ADAMA  DEMEZLER Mİ?
İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun canlı yayında içini döktü.

Bir süredir İspir’de  yaşanan sıkıntılarla ilgili  ilk kez konuşan Başkan Coşkun, hizmet noktasında    önünü tıkayan meclis üyelerine seslendi. “ Beni şikayet etmeyin, bana projelerle gelin” dedi.



Başkan Ahmet Coşkun’u çok eski tanırım, İspir ile ilgili olan hayallerini, hedeflerini yakından biliyorum. İspir Belediye Başkanı seçildiğinde de bu hayallerini gerçekleştireceği için mutlu olmuştum.



Ancak Başkan Coşkun, Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçimi kazanmasının ardından, herhalde İspir’in MHP’ye bırakılmasına üzülen, bunu adeta intikam alma boyutuna taşıyan Belediye Meclis üyeleriyle mücadele etmekten başını kaldıramıyor.


                          

Dün Akşam ERKHABER TV’te yayınlanan ve şu ana kadar 50 bin kişinin izlediği Soruyorum Programında konuğum olan Ahmet Coşkun adeta içini döktü. Meğer meclis üyeleri neler yapmış neler.



Daha göreve başlar başlamaz, Meclis üyeleri başkanın bütçesini onaylamamış, hem de üç kez. Hem AK Parti hem MHP yöneticileri devreye girmiş de, belediyenin tahmini bütçesi öyle onaylanmış.



Sonrasında 1,5 yıllık süreçte müfettiş üzerine müfettiş gelmiş. Gelen müfettişler belediyenin hesaplarını didik didik etmiş, bir şey bulamamış. Başkanın bir ayağı teftiş kurulunda, bir ayağı savcılıkta süreci geçirmiş.



Bununla da yetinmemiş meclis üyeleri, başkan tarafından getirilen her şeye red oyu vermiş mecliste. Başkan demiş ki, iş makinalarımız yetersiz, hizmeti sağlıklı sunmak için iş makinası alalım, meclis reddetmiş, Başkan demiş ki kardeş şehir anlaşması imzalamak için bana yetki verin, meclis yine reddetmiş.



Görünüyor ki Meclis üyeleri Başkan Coşkun’u çalıştırmamaya niyetli. Ne götürse meclise reddediliyor. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Peki bu durumdan kim zarar görüyor? İspir halkı…



Yazık, gerçekten çok yazık…



Başkan Coşkun bu kadar dertli olmasına rağmen, AK Parti’ye tek kelime olumsuz bir şey söylemedi. “Bu Ak Parti anlayışı değil, şahsi bir şey…“ ifadesini sık sık kullandı.



Nerede ittifak ruhu?



Başkan Coşkun CHP’den mi seçildi de bizim haberimiz yok?  



Memleketi İspir olan Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Recep Akdağ, neden bu duruma müdahale etmez? MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Kamil Aydın, niye sesini çıkarmaz?



İspir’de ittifak çatırdıyor…



Birkaç meclis üyesi, Cumhur İttifakının ruhuna, anlayışına ters hareket ediyor, kimse de bu arkadaşlara söz geçiremiyor…



AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’e de bir çağrım var. Sayın Başkan dün akşamki programı bir izleyin. Program sonrası sizin ilçe Başkanınız Fatih Efeoğlu’nun sosyal medya paylaşımına bir bakın… Böyle bir ittifak nerede görülmüş kararı siz verin.



Bakın ne yazmış ilçe başkanınız Ahmet Coşkun’la ilgili;   

                        

“Adama demezler mi madem ekipman alamıyorsun, görev sürenin ilk bir yılında yaptığın gibi neden kiralamadın?

Demezler mi senden önce bu işler daha az ekipmanla yapılıyorken ne oldu da birden elin kolun bağlandı? Yoksa zaten iş yapmaya niyetin yok da bahane mi üretiyorsun?

Sonra demezler mi çalgı çengi için 1 milyonu aşan harcama yaparken, ekipman almak aklına gelmedi de bugün 8 milyon liralık KREDİ YETKİSİ istiyorsun? Sana verilmeyen yetkiyi sanki makina almana engel oluyormuşlar gibi neden lanse edip insanları zan altında bırakıyorsun? O ki kâr ettiğini söylüyorsun, o ki paramız var diyorsun neden paran varken almıyorsun demezler mi?

Ya demezler mi büyüklüğünden, bir türlü sayısına karar veremediğin yerleşim yerlerinden, ulaşım ağından sürekli şikayet ediyorsun ya madem baş edemeyecektin ne diye aday oldun?

Derler derler...

Gün gelir tüm gerçekler ortaya dökülür. İşte o güne kadar sabır ve sükunetle bekleyeceğiz. Bu ilçenin izzetli ve şerefli insanlarının dalga geçtiğin zekaları seni ve niyetini algılamaya yeter de artar da. Sonra PKK mensubu olmakla suçladığın meclis üyeleri ve muhtarları gün olur bu ithamlarını sana hatırlatır. İşte o zaman... İşte o zaman parayla yaptırdığın haberler seni kurtarmaz. İşte o zaman, hedef tahtasına koyup, onların üzerinden kendi günahlarını aklamaya çalıştığın izzetli insanların elinden medet umacağını şimdiden hatırlatmak da bizim boynumuzun borcu.”



Şimdi Sayın Fatih Efeoğlu;



Adama demezler mi, sizin bu tavrınızın İspir’e ne faydası var…


Adama demezler mi başkan aldığı bu iş makinalarını, alıp eve mi götürecek?


Adama demezler mi Çalgı Çengi dediğiniz şey sayesinde İspir’in adı Uluslararası düzeyde gündeme geldi diye?


Adama demezler mi senin maksadın ne kardeşim?


Yoksa birkaç Mavi Cami daha mı yapmak istedin de yapamadın, ona mı isyanın?


Adama demezler mi ilçenin izzetli ve şerefli siyasilerini bu kadar düşünüyorsun, seçimlerde 14 kişinin başvuru ücretlerini alıp, perde arkasında yaptığın planlarla kendini aday edemedin diye çok mu üzüldün?



Yoksa kendini çok fazla Başkanlık koltuğunu hazırlamıştın da olmayınca “ ben de sana başkanlık yaptırmayayım da gör mü dedin?”



Adama demezler mi İspir’in ittifak kapsamında MHP’ye bırakılmasında Ahmet Coşkun’un suçu ne?



Genel Merkezler düzeyinde görüşülmüş ve İspir’de ittifak kapsamında MHP’ye bırakılmış. Bu neden bu kadar ağırınıza gidiyor anlamış değilim. 



Merak ettim daha az imkanlarla eski yönetim çok iş yapmış ya. Ahmet Coşkun’a soruyorum, açıklayın sizden önceki dönemde yapılanları. Merak ettim, gerçekten kısıtlı imkanlarla neler yapılmış bir dökün ortaya da biz de bilelim.



Buradan AK PARTİ yönetimine sesleniyorum, böyle giderse bu ittifak bozulur. MHP yönetimine de çağrım şu, Başkanınızı bu kadar ezdirmeyin… 



İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN İŞTE O PROGRAM



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ayhan Koç 01 Ocak 1970 02:00

    Kendi söylediklerinize kendiniz bile inanmıyorsunuz ama işte siyaset bu ya