GÜNDEM Haber Girişi : 30 Eylül 2022 14:28

40 yıldır kesmediği saçlarını İranlı kadınlar için kesiyor

40 yıldır kesmediği saçlarını İranlı kadınlar için kesiyor
Dünyaca ünlü kuaför Harun Cici, İranlı kadınların başörtüsü protestosuna destek vererek, saç ve sakalını keseceğini açıkladı.
40 yıldır kesmediği saçlarını İranlı kadınlar için kesiyor

İran'da kadınlar 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin İslami kurallara uygun şekilde başını kapatmadığı gerekçesiyle darp edilerek öldürülmesini protesto ediyor. Dünyanın birçok ülkesinde ise kadınlar, saçlarını keserek Amini ve İranlı kadınlara destek olmak için saçlarını kesiyor.

 

 

 

 

Daha önce de çeşitli konularda farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapan dünyaca ünlü kuaför Harun Cici, bu kez de İranlı kadınlara destek olmak ve kadın hakları konusunda kamuoyu oluşturmak için saç ve sakallarını kesme kararı aldı.

 

 

 

 

whatsapp-image-2022-09-29-at-13-23-44.jpeg

 

 

 

KAMUOYU OLUŞTURMAK İSTİYOR

 

Konuya ilişkin konuşan Cici, kendisinin Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri sayesinde mesleğini yapabildiğinin altını çizerek "Benim işim saç. Eğer Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri olmasa ben bu işi yapamayacaktım. Eğitim için dünyanın her yerine gidiyoruz ama İran'a gidemiyoruz; çünkü erkek kuaförlerin çalışması yasak" diye konuştu.

 

40 yıldır saç ve sakalını kesmediğini dile getiren Cici sözlerini "Kamuoyu oluşturmak için saç ve sakalımı keseceğim. Bunu da Türkiye ve dünyada İran'daki zulmün bitmesi için yapıyorum. Öte yandan kadın haklarının önemine de dikkat çekmek, kamuoyu oluşturmak istiyorum" cümleleri ile sonlandırdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.