SİYASET Haber Girişi : 27 Mayıs 2022 13:15

27 Mayıs 1960 darbesi ve sonrasında yaşananların acısı hala yüreğimizde saklı

27 Mayıs 1960 darbesi ve sonrasında yaşananların acısı hala yüreğimizde saklı
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, "27 Mayıs 1960 darbesi ve sonrasında yaşananların acısı hala yüreğimizde saklı." dedi.

ERZURUMEKSPRES - Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 62 yıl geçti. Milletin vicdanında derin yaralar açan darbenin yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, "27 Mayıs 1960 darbesi ve sonrasında yaşananların acısı hala yüreğimizde saklı." dedi.

 

 

 

 

"Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilmesi, tarihin sayfalarında utanç vesikası olarak duruyor." diyen Bingöl, şunları ifade etti: "Geçmişten günümüze demokrasimiz maalesef bu tür darbe ve muhtıralarla sekteye uğratıldı.

 

Aradan 62 yıl geçmesine karşın üzülerek belirtmeliyim ki darbe zihniyetinin siyasetimiz üzerindeki gölgesini bir türlü kaldıramadık. Türkiye halen 12 Eylül 1980 sonrası darbeciler tarafından hazırlanan bir Anayasa ile yönetilmektedir. Sivil bir Anayasayı dahi milletimize hediye edemedik. Demokratik hukuk devletinin standartlarını bir türlü yakalayamadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'muasır medeniyetlerin üzerine çıkma' hedefine de ulaşamadık.

 

Ülkemizde insanlarımız adaleti, demokrasiyi, insan hak ve özgürlükleri mumla aramaktadır. Demokrasi yolunda bir başbakanını şehit vermiş Türkiye'ye bugün yaşanan manzara yakışmamaktadır. Tüm yaşadıklarımıza karşın zaman ümitsizlik zamanı değil Türkiye için sorumluluk alma zamanıdır.

 

Türkiye için demokrasi ve atılım zamanıdır. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan başkanlığındaki DEVA Partisi olarak özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasi, adalet, hukuk ve yargıyla birlikte kalkınmış bir Türkiye'yi hedeflemekteyiz. 27 Mayıs 1960 darbesinden günümüze yaşanan tüm darbelerin ülkemize verdiği zararları toptan silmek istiyoruz. Ülkemizin problemlerinin çözümü 'DEVA'dan geçmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları olmak üzere 27 Mayıs darbesinin tüm mağdurlarını rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum. Allah bir daha milletimize bu tür acılar yaşatmasın."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.