21 bin 410 oy iştah kabartıyor.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen'in açık ara önde olduğu yerel seçim yarışında, muhalif partilerin adayları alacakları her bir oyun hesabını yapıyor. 

 

 

Mayıs seçimlerinde sürpriz bir biçimde 21 bin 410 oy alan Yeniden Refah Partisi, Büyükşehir'de aday çıkaramadı. Ben diyeyim beceriklsizlik, siz deyin siyasi ayak oyunları, olmadı Yeniden Refah Partisi'nin Büyükşehirde adayı yok. 

 

 

Hal böyle olunca da muhalif partiler, "nasıl ederiz de YRP'ne oy veren seçmeni etkilerizin" peşine düştü. Sosyal medyadan destek mesajları atanlar mı dersiniz, Parti il binasını su yoluna çeviren adaylar mı dersiniz... 

 

 

Aslında bir rakip azaldı diye elini oğuşturan adaylar, "Çok üzüldük, kahrolduk, böyle demokrasi mi olur?" minvalinde mesajlar yayınlıyorlar.

 

 

Örnek mi; İYİ Parti Adayı Canan Uçar 20 Şubat'ta bir bir mesaj yayınlamış bakın neler diyor;  " Süresinde seçim kurulu önünde olan, bürokrasinin yavaşlığından dolayı bir partinin aday göstermesinin engellenmesi, demokrasinin yaşaması ve gelişmesi adına kabul edilemez bir durumdur. Bunun acısını geçmişte biz de yaşadık. Bizi de seçime sokmak istemediler. Sahada rekabet etsek de yeniden refah partisi adayı Sadık Çat kardeşimin de benim de derdimiz Erzurum’un kötü yönetilmesidir. Sadık Çat kardeşimin adaylığının engellenmesi bizi üzer. Kendisiyle telefonlaşarak iyi Parti ve Canan Uçar adına haklı davasında sonuna kadar yanında olduğumuzu belirttim. Bize düşen haklının yanında haksızlığın karşısında olmaktır. Bağımsız yargının merkezi hükümetin dilek ve temennisinden uzak, hukuka yaraşır bir karar vermesini bekliyoruz." Açıklamayı sosyal medyadan kopyaladım. Yazım hataları bizzat Canan Uçar'a ait olduğu için de düzeltmedim. 

 

 

Belli ki " Aman geride kalmayalım, YRP seçmenine bir mesaj verelim"  diye hızlıca yazılmış. br an önce paylaşılmak istenmiş. Bu yüzden imla mimla hak getire. 

 

 

Canan Uçar mesajını okuduğunuzda, "Sadık Çat aday olsaydı, oyumu ona verecektim"  ifadesi eksik.... Onu da yazsaymış tam olacakmış. Yada mesajı okuduğunuzda yazısını şöyle bağlayacağını düşünüyorsunuz, " Fatih Erbakan bize Rahmetli Hocamız Necmettin Erbakan'ın emanetidir. Onun partisinin başarısı bizim için olmazsa olmazdır." 

 

 

Sadece Canan Uçar'da değil, CHP Büyükşehir Adayı Atlıhan Atila'nın da gözü Yeniden Refah Partisi'nin oylarında. Mayıs seçimlerinde sadece 27 bin 462 oy alan CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi için çok fırın ekmek yemesi gereken Atila, neredeyse kendi partisi kadar oy alan Yeniden Refah Partisi'ne göz kırpıyor. 

 

 

 

Geçtiğimiz gün YRP İl Başkanını ziyaret etmiş. Çektirdiği fotoğrafla yapıştırmış mesajı; " Yeniden Refah Partisi İl Başkanı, Dostum Sayın Ahmet Mustafaoğlu'na misafirperverliği, samimi sohbeti, güzel dilek ve temennileri için çok teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum." 

 

 

Bu mesajda da " güzel dilek ve temennileri" kısmına takıldım. Ne diledi, neyi temenni etti Mustafaoğlu merak ettim?  " Atlıhan abi İnşallah sen kazanırsın, Yüce Rabbimden tek dileğim budur. Senin kazanmanı temenni ediyorum. Hatta temenni etmekle de kalmıyor parti olarak elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum" mu dedi? 

 

 

Yapmayın Allah aşkına. Kendinizi komik duruma düşürmeyin. Koca koca insanlarsınız, oy devşirme adına buram buram riya kokan bu hareketler size oy olarak geri dönmez. Seçmen samimi insanı sever. Kendini kandırmaya çalışanları değil.

Benden söylemesi... 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.