SİYASET Düzenleme Tarihi : 18 Kasım 2021 17:30 Haber Girişi : 18 Kasım 2021 12:31

2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, büyük umutlarla anlatılan, Erzurum’da istihdamı artıracağı söylenilen, ancak zemindeki problemler nedeniyle adeta ölü doğan 2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, büyük umutlarla anlatılan, Erzurum’da istihdamı artıracağı söylenilen, ancak zemindeki problemler nedeniyle adeta ölü doğan 2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Elmalı, " Erzurum’da milyonlarca liralık yatırım heba oldu.Hem devlet hem özel sektör ciddi zarar etti." dedi. 

 

 

 

 

 

Elmalı, Erzurum’un güç ekonomik koşullar altında olduğuna dikkat çekerek, “ Erzurum’un en büyük problemlerinden biri işsizlik. Hatırlayın 2. Organize Sanayi Bölgesinde fabrika açılışları yapılırken, siyasiler ne diyordu; ‘İşsizliğe ciddi katkılar sağlayacak, Erzurum’un ihracatını artıracak, Erzurum’da sanayi gelişecek.’  Peki bu gün gelinen noktada 2. Organize Sanayi Bölgesinde manzara nedir? Adeta deprem vurmuş gibi Fabrikalar hasarlı, üretim durmuş, evine ekmek götürmek ümidiyle üç kuruşa o fabrikalarda işçi olarak başlayan gençlerimiz işsiz kalmış. Devlet milyonlarca lira zarar etmiş, özel sektör zarar etmiş. Bu zararı kim karşılayacak belli değil. Kimse çıkıp sağlıklı bir açıklama yapmıyor. Erzurum’da arazi mi yoktu ki, götürüp 2. Organize Sanayi Bölgesini, altında yer altı suları olan, kaygan bir zemine inşa ettiniz? Böyle bir plansızlık, programsızlık olabilir mi? Ki o dönem Erzurum’da bir çok STK, Basın kuruluşu bölgenin 2. Organize Sanayi Bölgesi yapılması için uygun olmadığını defalarca söylediler. Ben yaptım oldu zihniyetiyle, yatırım yapamazsınız, hizmet götüremezsiniz.” dedi.

 

 

 

 

Bundan sonrası için çözüm önerisi de getiren Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Ebubekir Elmalı, Erzurum’da sanayinin gelişebilmesi için doğru teşvik uygulamalarının yapılması gerektiğini belirterek, 2. Organize Sanayi Bölgesinde artık yatırım yapılamayacağını, o bölgede mağdur olan girişimcilere farklı bir bölgede Devlet tarafından fabrikalarının yapılarak teslim edilmesi gerektiğine dikkat çekti.  Elmalı, “ Yaklaşık 10 yıl önce sadece Erzurum’u değil, bölgeyi ekonomik anlamda uçuracağı nidalarıyla yapılan Lojistik Köyün hali ortada. Hani Erzurum yeniden İpekyolu üzerindeki ticaret merkezi olma özelliğine kavuşacaktı. Dut kurusu İle civan kandırıyorlar. Bakın 1. Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik köyün hemen yanı başında, o bölgede Devlet Demir Yollarının dönümlerce arazisi var, yine şahıs arazileri mevcut. Erzurum’u yönetenler DDY ile irtibata geçerek, bu arazilerin 1. Organize Sanayi Bölgesine katılmasını4 sağlamalı. Yeni fabrikalar bu bölgede yapılmalı. Belki o zaman Lojistik Köy’de amacına ulaşabilir. “ dedi… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.