GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mayıs 2022 12:31

19 MAYIS' TA YAKILAN ATEŞ HİÇ SÖNMEYECEK

19 MAYIS' TA YAKILAN ATEŞ HİÇ SÖNMEYECEK
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Dülger Mesajında şunları söyledi; “ Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 103 yıl önce yaktığı ateş asla sönmeyecektir. 103 yıl önce bugün Gazi Paşa’nın, Samsun’da  attığı ilk adım;  Türkiye  Cumhuriyeti’nin oluşumunda, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulması ve Cumhuriyetin ilanına giden süreçlerin ilk adımıdır. Cumhuriyeti kuran ve sonrasında demokrasiyi ülkeye getiren Atatürk’ün ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iradesidir. Bu gün gelinen noktada ne yazık ki, Cumhuriyetimizin kazanımları olan tam bağımsız, dış güçlerden etkilenmeyen, özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı, ulusal birlik ve beraberliğimizin tehdit altında olduğunun farkındayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tam bağımsız ,Halkçı, Demokrat, Laik ve Sosyal-Hukuk  devleti anlayışının hakim kılınacağı, Gelir adaletsizliğinin ortadan kalktığı, özgürlük içinde demokrasinin var edileceği, yoksulluk ve işsizliğin olmadığı, çağdaş  Türkiye hedefleri  doğrultusunda; geçmişte olduğu gibi bu gün de mücadele etmekteyiz. 

 

 

 


Bizim bu mücadelemizde en önemli güç kaynağımız, gençlerimizdir.

Ne diyor Gazi Paşa gençlere hitabesinde; ‘ … Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

 

 


   Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.’ 

 

 

 


Gençlerimizden aldığımız güçle, bu günleri gören Ata’nın nasihatleri doğrultusunda, mücadelemizi, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan sürdüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.