EKONOMİ Haber Girişi : 16 Kasım 2021 13:15

1. Kadın Girişimciler Komitesi'nde Dadaş kızı

1. Kadın Girişimciler Komitesi'nde Dadaş kızı
Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 1. Kadın Girişimciler Komitesi TOBB Plaza’da 12 kasımda gerçekleştirildi. 4 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda Türk Delegasyonunda Erzurumlu iş insanı Feride Eda Çalıkuşu da yer aldı.

Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 1. Kadın Girişimciler Komitesi TOBB Plaza’da gerçekleştirildi. Ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesine destek olmak amacıyla kurulan, Türk Ticaret ve Sanayi Odası 1. Kadın Girişimciler Komitesi’ne Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan 10’ar temsilci katıldı. Komite Başkanlığına Azerbaycan temsilcisi Sakina Babayeva seçildi.

 

 

 

Komite’nin ilk başkanlığına seçilen Sakina Babayeva burada yaptığı konuşmada amaçlarının Türk dünyasındaki kadın girişimciler arasında işbirliğini artırmak olduğunu belirterek, kadın istihdamını yükseltmek istediklerini bildirdi. Kadınların kendi ülkelerindeki gençler için rol model olmasını isteyen Babeyeva TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na kadın girişimcilere destekleri için teşekkür etti.  Kadınların önde olmasının refahı artıracağını belirten Sakina Babayeva Türk dünyasının büyük bir nüfusa ve ekonomik güce sahip olduğunun altını çizdi.

 

 

 

TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal da Kadın Girişimciler Kurulu hakkında bilgi verirken, kadın girişimcilerin nitelik ve nicelik olarak gelişmesine katkı sağlamak istediklerini söyledi. Kal, 2007’den bu yana çok sayıda projeye imza attıklarını anlattı.

 

 

 

 

 

Türk Delegasyonunda yer alan Erzurumlu İş İnsanı Feride Eda Çalıkuişu, " Türk Delegasyonunda olmak benim için büyük bir onur. Kadın Girişimciler Kurulu, kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kurul. Kurul aynı zamanda kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuş, bu anlamda faliyet göstermekte. Bizlerde Hem Erzurum'daki Hem de Doğu Anadolu Bölgesindeki Kadın Girişimcilerin, iş kurmayı düşünenlere kuruluş ve devamında işi sürdürme süreçlerinde ihtiyaçları olacak temel bilgileri vermek ve yol göstermek amacıyla çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.