SİYASET Haber Girişi : 27 Kasım 2021 14:20

SARIGÜL, ÇARE BİZDE

SARIGÜL, ÇARE BİZDE
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzurum’da konuştu
SARIGÜL, ÇARE BİZDE

Doğu anadolu Bölgesinde, Van, Iğdır ve Kars'ı ziyaretE eden Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara'ya dönmeden önce Erzurum'da gazetecilerle bir araya gelerek, bir basın toplantısı düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı Av. Ebubekir Elmalı'nında eşlik ettiği basın toplantısında Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ekonomiden, muhalefetin erken seçim talebine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Ekonominin iktidar tarafından yönetilmediğini ifade eden Sarıgül, "Çare Türkiye Değişim Partisi’nde’’dedi.

 

 

 

 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde il il gezilerini sürdüren Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün son durağı Erzurum oldu. Ekonomi başta olmak üzere bir çok konuda önemli açıklamalarda bulunan Sarıgül, ülkenin ekonomik sıkıntılardan biran önce kurtulması gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

Son günlerde ekonomide birilerinin servetine servet kattığını belirten Sarıgül, ‘’Ev almak için para biriktiren vatandaşlarımız ev hayallerine veda etti. Araba almak için canını dişine takan bir gencimiz adeta umutsuzluk girdabına girdi. Eşinin, dostunun düğününü düşünen yurttaşlarımız artık altın alamazlar. Asgari ücretlinin düşük olan maaşı ne yazık ki çok daha fazla gerilere düştü. Öğretmenlerimiz, emniyet mensuplarımız, doktorlarımız ve işçi arkadaşlarımız her birisi son bir ay içerisinde maaşlarında yüzde 30-35 oranında bir kaybı oldu. Ekmeğe, marketlere, manavlara ve bakkallara her gün zam geliyor.  Bu yapılaşmayla doğmamış çocukların bile borç yükü alabildiğine arttı. Otomobil sahipleri dün doldurduğu deposunu bugün maalesef aynı rakamla dolduramıyor. Yaşananların bir tek sorumlusu var oda AK Parti iktidarıdır. Ekonomik gerçeklere ters düşerek alınan kararlarla bu ülkeyi yönetemiyorlar. Hazine ve Maliye Bakanı gerçekleri Cumhurbaşkanına anlatmıyorsa görevini yapmıyor demektir. O zaman sayın bakan görevine neden devam ediyor. Artık buna dur demek gerekiyor. Ülkemiz şu anda üzülerek ifade ediyorum ki freni patlamış bir araç gibi gidiyor. Nerede duracağı da maalesef belli değil. Cumhurbaşkanı yıllar önce Türk Lirasının itibarı benim kişisel meselem demişti. Bugün görünen o ki, Sayın Cumhurbaşkanının kişisel meselesi gibi görünmüyor.

 

 

 

 

 

 

Milletimiz sizi 19 yıldır baş tacı yaptı. Milletimiz AK Parti iktidarına ne istediyse verdi ancak AK Parti iktidarı milletimize, pahalılık, yoksulluk ve işsizlikten başka bir şey vermedi. Köylülerimizin ne kadar pişman olduğunu görüyorum. Köylülerimizin ne kadar mağdur olduğunu görüyorum. Türkiye’nin petrolü yok diyorlar. Türkiye’nin en büyük petrolü tarım ve hayvancılıktır. Buradan soruyorum; Otoyollara, köprülere alım garantisi var da çiftçilerimizin ürettiği mahsule neden alım garantisi yok. Allah izin verirse Türkiye Değişim Partisi iktidarında çiftçimizin yüzünü güldürmek bize kısmet olacak’’dedi.

 

EKONOMİK SOSYAL KONSEY TOPLANMALI… ASGARİ ÜCRETİ BU KONSEY BELİRLEMELİ…

 

Bir gazetecinin asgari ücretle ilgili sorusunu da yanıtlayan Sarıgül, popilist politika peşinde koşmadıklarını da ifade etti. Asgari ücret için herkesin bir rakam ortaya attığını da hatırlatan Sarıgül, ‘’Başka siyasi partilere bakıyorsunuz birisi 15 bin lira olsun diyor, bir diğeri 10 bin lira olması gerektiğini söylüyor. Herkes başka rakamlar veriyor. Biz, sorumluluğumuzun bilincinde olan bir siyasi partiyiz. Bizim iktidarımızda bize ağır gelen bir sözü biz muhalefette başkasına söylemeyiz. O nedenle derhal ekonomik sosyal konsey toplanmalı. Burada işçi ve işveren temsilcilerimiz ve bütün siyasi partilerin temsilcileri olmalı. Bağımsız üç tane uluslararası kuruluşa dört kişilik bir ailenin asgari geçinmesi gereken rakamlar neyse bunlar tespit edilmeli. Bütün siyasi partileri asgari ücret üzerinden siyaset yapmamaya davet ediyorum. Kurulacak konsey ücreti belirler. Türkiye Değişim Partisi olarak biz çalışanlarımızın neler çektiğini çok iyi biliyoruz. Çok üzgünüm böyle giderse ekmek büyükşehirlerde 5 lirayı geçecek. Şu anda, bu şartlarda ekonomiyi düzeltmek gerçekten mümkün değil. O nedenle ekonominin düzelmesi güven ortamına bağlı. Bu ortam olmadığı için de ülkemize bir tek yatırımcı gelmiyor. Siz, 2 yılda keyfi uygulamalarla ve bir gece yarısı operasyonuyla Merkez Bankası Başkanını görevden alırsanız ekonomi bu hale gelir’’diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

EBUBEKİR ELMALI’YA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bu yola en iyi isimlerle yola çıktığını belirterek, ‘’Türkiye değişim Partisi Lider, kadro ve proje olarak 3 şeye önem veriyor. Benim görevim herşeyi bilmek değil, en iyilerle çalışmak. Onlardan birisi de Bu toprakların yetiştirdiği hukukçu olarak da, insan olarak da yüreği insan sevgisiyle çarpan Ebubekir Elmalı’dır. Gelecek de inanıyorum ki, devletimizin yönetiminde söz ve karar sahibi olacak noktalarda da yer alacaktır. Erzurum bizim için Atalarımızın, dedelerimizin ve ecdadımızın bize bıraktığı en önemli kentlerden biridir. Erzurum, Erzurum Kongresi’yle Çanakkale’de, Sakarya’da, Kocatepe’de ve Dumlupınar’da kazanılan askeri zaferleri, sivil demokratik zaferlere döndüren önemli bir kentimizdir. Erzurum’u pilot illerimizden bir tanesi olarak seçiyoruz. Erzurum’daki yurttaşlarımızda daha sık beraber olacağız. Erzurum’u daha çok Adnan Polat başkanla beraber çok sevdim’’şeklinde konuştu.

 

 

 

 

SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI

 

Dış politika ve muhalefetin erken seçim talebini de değerlendiren Sarıgül, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı,

 

‘’Türkiye Değişim Partisi olarak sınırlarımızı ve çıkarlarımızı korumada asla taviz vermeyiz. Dış politika da devlet politikası olacak. Günü birlik politikalarla dış politikayı yönetemeyiz. Macera ve hayal peşinde koşan bir dış politika içinde olmayız. Uluslararası ilişkilere en çok önem veren parti olacağız. İktidarımızda ülkemiz içerde huzurlu olacak, dışarıda da onurlu olacak. Biz her ülkeyle görüşürüz. Bize karşı olan ülkelerle de görüşürüz. Biz onlarla Türkiye Cumhuriyeti’nin şartlarını, menfaatlerini ve koşullarını konuşuruz. Dış politikada ömür boyu küslük ya da ömür boyu barış olmaz. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak mart ayından sonra yapılacak her seçime güçlü bir şekilde hazırız. Türkiye Değişim Partisi dipten gelen bir dalgadır. Tarlalarda, tezgahlarda, EYT’liler de, görev verilmeyen öğretmenlerde, memurlarda ve işçilerde Türkiye Değişim Partisi vardır. Türkiye Değişim Partisi çarenin adıdır. Siyasiler karnesini 4 yılda bir alır. Bugünkü iktidarın gitme zamanı geldi,. Seçimi 1 sene öne çekip de iktidara tekrar fırsat vermenin bir anlamı yok. Ampülleri değişmenin zamanı geldi ama seçim zamanında biz o ampülleri değiştireceğiz. İktidarlar mevsim gibidir zamanı geldiğinde değişir’’

 

ELMALI: ERZURUM’UN DERTLERİ VE PROBLEMLERİNİ YAKINDAN BİLİYORUZ

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Elmalı’da genel başkan Mustafa Sarıgül’ü Erzurum’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bir Erzurumlu olarak memleketinin sorunlarını iyi bildiğini belirten Elmalı, ‘’Erzurum partimiz için çok önemli bir yer. Çünkü Erzurum’un devletçi bir duruşu var. Bizim siyasi partimizin de aynı şekilde bir devletçi duruşu var. O yüzden biz Erzurum’da mutlu oluyoruz. Erzurumluyla bir araya gelmekten de mutlu oluyoruz. Erzurum’un dertleri ve problemlerini yakından biliyoruz’’dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.