SİYASET Haber Girişi : 29 Haziran 2021 10:33

NE VERDİNİZ Kİ NE İSTİYORSUNUZ?

NE VERDİNİZ Kİ NE İSTİYORSUNUZ?
İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, hafta sonu yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında soruların zorluk derecesini eleştirerek, " Pandemi döneminde gençlerimize nasıl bir eğitim verdiniz ki bu zor sorularla muhatap ettiniz?" dedi...

Hafta sonu gerçekleştirilen TYT VE AYT sınaflarındaki soruların zorluk derecesini eleştiren İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, bir çok gencin ve ailenin umutları ile oynandığını söyledi. 

 

 

 

 

 

Pandemi sürecinde uzaktan verilen eğitim ile sınava hazırlanmak durumunda kalan öğrencilerin, sağlıklı bir hazırlık süreci yaşayamadıklarına dikkat çeken Efe, " Erzurum'da bir çok ilçede internet alt yapısı yetersiz, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz var. Evinde bilgisayarı, tableti olmayan gençlerimiz telefonları ile bağlanarak uzaktan eğitim almaya çalıştılar. Ne kadar sağlıklı bir hazırlık süreci yaşadıkları herkesce malum. Sınav sonrası partimizi ziyaret eden gençlerin tamamı soruların zorluk decesinden yakındılar. Ailelerin gençlerimizin umutları ile oynamak doğru değil. Pandemi sürecinde gençlerimize nasıl bir eğitim verdiğinizi düşünüyorsunuz ki bu zor sorularla onları muhatap ettiniz?  Ne verdiniz ki ne istiyorsunuz? Sizin için önemli olmayabilir ancak aileler için, gençler için,  bir yıllık gecikme son derece önemli.

 

 

 

 

Bizler Üniversitelere sınavsız giriş nasıl sağlanabilir, Öğrencilerimizi ilk öğretimden itibaren becerilerine göre nasıl yönlendirebilirz diye eğitim politikaları üretmeye gayret gösterirken, ülkeyi yönetenler, üniversitelere girişi daha nasıl zorlaştırabiliriz diye düşünüyorlar. 

 

 

 

Eğitimde fırsat eşitliğini 19 yıldır sağlayamadılar. Köy okullarının bir çoğunda öğretmen yok. Ekonomik gücü olan ailelerin özel okullarda, kolejlerde eğitim gören. özel dersler alabilen gençlerimizle, köy okullarında okuyan, cebinde simit parası olmadan, zor koşullarda eğitim gören çocuklarımızın aynı sınava tabi tutulması ne kadar adildir. Birazcık felsefe okumuş olsalar, eşitliğin her zaman adaletli olmadığını bilirlerdi. Tarihin hiç bir döneminde sınıf farkları hiç bu kadar keskin bir biçimde yaşanmamıştı." dedi... 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.