SİYASİLERDEN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle siyasi parti il başkanları birer mesaj yayınladı...

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün mesajı; 

ÖZ: MEDENİYETİMİZ İŞÇİNİN EMEĞİNİ KUTSAL KABUL EDER "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Ülkemizi alın teriyle yükselten işçi kardeşlerimizin dayanışma gününü tebrik ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

“2009’DA RESMİ TATİL OLDU”

1 Mayıs tarihinin dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olduğunun altını çizen Başkan Mehmet Emin Öz, “1 Mayıs, pek çok ülkede resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanan 1 Mayıs, Nisan 2008’de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiş ve 27 Nisan 2009 tarihinden itibaren de resmî tatil olarak ilan edilmiştir.” dedi.

 

 

 

 

“İŞÇİNİN EMEĞİ BU MİLLET İÇİN KUTSALDIR”

Koronavirüs salgını nedeniyle 1 Mayıs’ın önceki yıllarda olduğu gibi meydanlarda kutlanamayacağına dikkat çeken Başkan Öz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Millet olarak, işçinin alın terini önemseyen bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bizler işçilerimizin alın terinin kutsallığına inanır ve kalkınmanın onların emeğiyle mümkün olduğunu biliriz. Tüm dünyanın Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bugünlerde işçilerimizin zorlu süreçten güçlenerek çıkabilmesi için hükümetimizce çeşitli tedbirler alınmakta ve destekler sağlanmaktadır. Salgının etkilerinin azaltılması için yapılan düzenlemeler kapsamında işçilerimizin istihdamlarının devamını sağlayacak, haklarını koruyacak birçok tedbir ve destek hayata geçirildi. Bu vesileyle ülkemizi omuzlarında yükselten işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyorum.”

 

 

 

İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın mesajı; 

Tüm işçi kardeşlerimizin Bayramını kutluyorum.

 

İşçilerimiz yalnızca kendi geçimlerini sağlamak için değil, bu ülkenin gelişim kalkınması için emek harcayan, alın teri döken kardeşlerimizdir. ‘İşçinin alın teri kurumadan, ücretini ödeyiniz’ diyen bir Peygamberin ümmeti olarak bizler, işçi kardeşlerimizin hakkını her zaman gözetmeliyiz. Ne yazık ki bu günün Türkiye’sinde Kamu da çalışan işçilerimiz dışındaki kardeşlerimizin yüzde 80’i asgari ücretle çalışmaktadır. Özellikle özel sektörde çalışan işçi kardeşlerimizin sendikal hakları ellerinden alınmaktadır. Sendikalara üye olmak isteyen işçiler, işten çıkarılmaktadır. Gelir adaletsizliği almış başını gitmektedir. Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayesi olmayan işçilerimizin 1 mayıs işçi ve emekçiler gününü kutluyor, eşitliğin ve adaletin hakim olduğu daha güzel günlerde buluşmayı diliyorum.

 

 

 

DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl'ün mesajı; 

Daha eşit daha adil bir dünya için çalışmalıyız

 

1 Mayıs İşçi ve emekçiler günü dünya genelinde kutlanan birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Ülkemizde ilk kez 1923 yılında resmi olarak kutlanmış olup, Nisan 2008 yılında ''Emek ve Dayanışma Günü'' adını alarak, ardından Nisan 2009 yılında resmi tatil olarak kabul edilmiştir. İşçilerin ideallerinin ifadesi olan sınıfsız, sömürüsüz, savaşsız bir dünya özlemini yansıtan değerlerin yanı sıra, sınıfın uluslararası ve ulusal çaptaki acil taleplerinin somut ifadesidir. Konjonktür ve ülkelerde oluşan kutlama geleneğine göre farklılıklar gösterse de, 1 Mayıs’ı özgün kılan, o gün işçilerin kitleler halinde alanlara çıkarak, sermaye ve hükümetlerine karşı taleplerini ifade etmesidir.

 

Ülkemizde her yıl renkli eğlencelerle kutlanan gün birçok güzelliğe de imza atmıştır. Pandemi döneminde o renkli kutlamalara şahitlik edemesek te, önümüzdeki yıl o coşkuyu hep birlikte yine şölen havasında yaşayacağımıza olan inancım tam.

 

Bu vesile ile işçi ve emekçilerimizin 1 mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlarım. Daha güzel daha eşit ve daha adil bir dünya düzeni için Deva Partisi olarak tüm enerjimizi harcamak Kadim Milletimize borcumuzdur.

 

 

Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara'nın mesajı; 

Eşit işe, eşit ücret verilmeli. 

 

Eşit işe eşit ücretin verildiği, emekçinin köle değil, üretim sürecinin vazgeçilmez bir parçası olduğu, haksızlıkların, adaletsizliklerin olmadığı, kadın emekçilere pozitif ayrıcalığın sağlandığı, hiç kimsenin etnik, dini ve mezhepsel farklılıkları dolayısı ile ötekileştirilmediği, çalışma barışının tahkim edildiği, huzurlu, müreffeh ve demokratik günlerde olmamız temennileriyle, tüm emekçi/ işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramını kutlarım.                            


01.05.2021 15:28:01