SEÇMEN MACİT’İ SEVDİ

İyi bir siyasetçi nasıl olmalı? Bu soruyu oy kullanacak her seçmenin kendisine sorması gerekiyor.

 

 

 

Aday olan isimlere bu perspektiften bakarak, öyle karar vermeli ki sonrasında pişman olmasın.

 

 

 

Gelin bu soruya birlikte cevap arayalım; İyi bir siyasetçi, güven vermeli, iletişim becerisi yüksek olmalı, empati kurabilmeli, ekip çalışması yapmalı, meşverete açık olmalı, her şeyden önce siyaseti bilmeli. İnsanların makul taleplerini karşılayabilmek, seçildiği şehrin çıkarlarını savunmak, gelecekle ilgili planlama yapabilme becerilerine sahip olmalı.  Bunun için herkesin bildiğinin aksine çok konuşan değil, ihtiyaçlarını ve endişelerini anlamak için iyi bir dinleyici olmalı. İyi bir dinleyici olmak, empati kurabilmenin ön koşuludur. Sağlıklı bir empati kurmak için siyaset yapılacak yerde bizzat yaşamak, halkın içinde olmak gerekir. İletişim becerisi yüksek olmalı, yazılı ve sözlü kendini ifade edebilme yeteneğine sahip, sözünü dinletir, iletişim araçlarını iyi kullanabilmeli.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu kriterleri çoğaltmak mümkün. MHP’nin listenin ikinci sırasındaki adayı Prof. Dr. M.Hanifi Macit’i, aday adaylığı sürecinde tanıdım. Ortak bir dostumuz sayesinde, sağ olsun bizi ziyaret etti ve aday adayı olmayı düşündüğünden bahsederek, fikrimizi sordu.  Biz gazeteciler konuşmayı seven, büyük büyük cümleler kuran, öz eleştiri yapalım biraz bilmiş insanlarız. Ben de o bilmişlikle başladım anlatmaya. Hoca sabırla dinledi. Notlar aldı. Başladı anlatmaya. Hoca konuştukça baltayı taşa vurduğumu anladım. Belki sohbetin başında alanını sorsaydım bu kadar bilmişlik etmezdim. Prof. Dr. M.Hanifi Macit Hoca’nın Siyaset Felsefesi üzerine kitaplar yazmış bir akademisyen olduğunu öğrendiğimde ne yalan söyleyeyim mahcup da oldum. Ancak son dönemlerde keyif aldığım enfes bir sohbet olmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Aday belirleme süreci sonunda, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezini de beni etkilediği gibi etkilemiş olacak ki Prof. Dr. Hanifi Macit listenin ikinci sırasından listeye girdi.

 

 

 

Hoca daha aday adayı iken Seçim Koordinasyon Merkezini kurmuş, çalışmalara başlamıştı. 9 Nisan sonrasında tam manasıyla sahaya indi. Parti İl Başkanlığının Koordinesinde ilçe ilçe ziyaretler gerçekleştirip, vatandaşlarla bire bir sohbet etti.  Siyaset tarzı, üslubu, konuşmaktan çok dinlemeyi tercih etmesi, ilgi ve alakasıyla seçmene kendisini sevdirmeyi başardı. Prof. Dr. Hanifi Macit seçmeni, kendilerinden biri olduğu noktasında ikna etmeyi başarmış görünüyor.

 

 

 

Prof. Dr. M.Hanifi Macit, hakkını teslim edelim bir fark yarattı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Hocanın samimi gayretleriyle Erzurum’da oylarını ciddi anlamda artıracağı kanaatindeyim. Vatandaşlarla sohbetlerimizde MHP’ye oy vermeyecek isimlerin bile sırf Hocanın seçilmesi için oy verebileceklerini söylediklerini bizzat işittim. Ben Hocanın, seçilsin ya da seçilmesin Erzurum siyasetine çok şey katacağına inanıyorum. Hangi partiden olursa olsun, bu tarz isimlerin siyasette sayılarını çoğaltmayı başarabildiğimiz ölçüde, Erzurum’un temsil noktasında hak ettiği yerde olacağına, marka siyasetçiler çıkarabileceğine inanıyorum. 

 

 


27.04.2023 15:25:09