MÜFETTİŞLER UZUNDERE'DE

Uzundere Belediyesi ile ilgili meclis üyelerinin de bulunduğu denetim komisyonu 14 maddelik bir rapor hazırlayarak hem İçisleri Bakanlığına göndermiş,hem de savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.Bakanlık iddiaların araştırılması için müfettiş gönderdi.

Uzundere Belediyesi Meclis üyeleri nisan ayında,  Başkan Hilmi Aktoprak’la ilgili Tortum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. AK Parti’den 2, MHP’den 1 Denetleme Kurulu Meclis Üyeleri, yaklaşık 45 gün süren denetimleri sonucunda hazırladıkları ve 14 maddeden oluşan, özellikle doğrudan temin işleri ve hizmet ve mal alımlarında bir takım yolsuzluklar ve usulsüzlükler olduğu iddiaları ile ilgili Raporu Belediye Meclisine sunmuş, bununla da yetinmeyerek, Meclis üyeleri Tortum Cumhuriyet Başsavcılığı’na konu ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Nihayet İç İşleri Bakanlığı konunun araştırılması ile ilgili müfettiş görevlendirdi. 

 

 

 

Konunun duyulması üzerine, ilçeye giden hem AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, hem de MHP İl Başkanı Naim Karataş'ta objektif bir duruş sergileyerek konunun araştırması gerektiği yönünde tavır sergilemişlerdi. Konu ile ilgili Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak kendisini arayan ve açıklama isteyen gazetecilere,  “ Belediye Meclis Üyelerimizin hazırladığı böyle bir rapor meclise sunuldu. Ancak savcılığa gidilip gidilmediğini ben bilmiyorum. İddia edilenlerin hepsinin evrak üzerinde bir karşılığı ve cevabı var. Hukuki süreç başlarsa cevabını veririz. Siz de zahmet edip Uzundere’ye gelirseniz, hepsini size de açıklarım. Ancak telefonda, o bunu demiş, bu şunu söylemiş, bu tarz şeylere ben cevap vermiyorum” demişti. Aktoprak'ın bu tavrı Uzundere kamuoyünda zaman kazanmaya çalışıyor şeklinde yorumlanmıştı. Meclis üyelerinin raporunda Belediyeye alınan, 226 ton çimento'nun nerede kullanıldığı yönündeki soruları dikkat çekmişti.. 

 

 

 

İçişleri Bakanlığı nihayet konu ile ilgili bir müfettiş görevlendirdi. 33 yıllık müfettiş olan Münir Demirci, iddialarla ilgili araştırma yapmak için Uzundere'ye geldi. Demirci, Meclis üyeleriyle tek tek görüşüp, iddiaları inceleyecek. Demirci'nin hazırlayacağı rapora göre, İçişleri Bakanlığı soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek. 

 

 

 

Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak'la ilgili sadece Meclis üyeleri değil, Belediyeye iş yapan müteahhitler de suç duyurusunda bulunmuşlardı.

 

 

 

 

 Belediyeye iş yapan müteahhit Muharrem Deligöz 18 mayıs tarihinde Tortum Cumhuriyet Savcılığına, 2021/81 dosya numarasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Deligöz, Sahte resmi belge tanzim etmek,Görevi Kötüye Kullanma ,Organize suç Örgütü Kurma, Suç Uydurma ,Kamuyu Zarara Uğratma iddialarını gündeme getirmişti.... 

 

 

 

 

Deligöz ayrıca Başkan Hilmi Aktoprak'ın   Bipolar Duygu Bozukluğu rahatsızlığı olduğunu da raporlarla iddia etmişti. 

 

 

 

 

İçişleri bakanlığının bu konuyu da araştıracağı öğrenildi. 


29.09.2021 11:53:11