GALATASARAY STADI ZEMİNİ ERZURUMSPOR MAÇINA YETİŞECEK

Galatasaray Stat İşletme Direktörü Murat Ersoy, Kasımpaşa maçında stat zeminin kötü olmasından dolayı özür dileyerek, ilk iç saha maçı olan BB Erzurumspor mücadelesinde zeminin futbola hazır hale geleceğini söyledi.

Galatasaray Stat İşletme Direktörü Murat Ersoy, Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Stadyumu’nun zemin durumu hakkında GS TV aracılığıyla bilgilendirme yaptı. Süper Lig’de oynanan Kasımpaşa maçında yoğun yağıştan ötürü etkilenen stat konusunda konuşan Murat Ersoy, "Sözlerime bir özür ile başlamak zorundayım. Dün akşam Galatasaray’ın, böyle bir zeminde maçı tamamlaması bizim açımızdan kabul edilebilir bir şey değil. Bunun için tüm Galatasaray camiasından özür diliyoruz. Biz de herkes gibi meteoroloji raporlarını takip ederek maç hazırlıklarına başladık. Kar yağışının geleceğini biliyorduk. Bu sebeple kar yağışının zemini etkilememesi için cuma günü akşamından sahanın üzerini kapattık. Maç sabahı 7.00’de gelerek stadyumu hazırlama işlemlerine başladık. Sabah 07.00 itibariyle örtüyü kaldırdığımızda gayet güzel ve yeşil bir zemin vardı. Takdir edersiniz ki bir futbol sahası 7168 metrekaredir. Üzerine serdiğimiz branda yaklaşık 7200 metrekare civarında. Bunun üzerinde biriken kar eriyip su haline geliyor. Bunları temizlemek belirli bir zaman alıyor. Bu operasyon yaklaşık 4-5 saat kadar sürüyor" diye konuştu.

 

 

 


"BB Erzurumspor maçında zemin futbola hazır hale olacak"
Süper Lig’de iç sahada oynanacak ilk maç olan Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçında zeminin futbola hazır hale geleceğini söyleyen Ersoy, "Dün oynanan maçtan sonra zeminin en çok etkilendiği bölgeyi daha fazla etkilenmemesi adına tekrar kapattık. Yağış iki gün daha devam edecek gibi görünüyor. Yağış bittikten sonra sahayı kurutacağız, temizlik işlemlerini yapacağız ve ondan sonra ekeceğiz. Ayın 27’sinde futbol oynanabilir bir saha olduğunu herkes görecek. Dün akşamki zeminle alakası olmayan, oynanabilir güzel bir futbol zemini göreceğiz. Önümüzdeki sezon için başka planlarımız var. Bununla ilgili yönetimimizle dün akşamki maçtan sonra acil olarak görüştük. Alacakları kararlar doğrultusunda önümüzdeki sezon sahamızda daha ciddi önlemler alacağız. Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçında futbol oynanabilir bir zemin olduğunu göstereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.


16.02.2021 14:50:12