BU KEZ AŞÇI CİNSEL TACİZDE BULUNDU

Erzurum’da Milli Eğitime bağlı lisede 17 yaşındaki kız öğrencinin okulun aşçısı tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edildi. Göz altına alınan şahsın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması ilçede tepkilere sebep oldu.

Antalya’da tarikat yurdunda bir öğrenciyi katleden aşçıdan sonra Erzurum’da Milli Eğitime bağlı lisede yine bir aşçı tarafından 17 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel tacize uğradığı iddia edildi.

 

 

 

 

Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Yağan’da Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde aşçı olarak çalışan 34 yaşındaki M.A’nın, 17 yaşındaki A.A’yı bir çok kez taciz ettiği ortaya çıktı. Olayı okul idaresinin dikkati ortaya çıkardı. Okulun aşçısının A.A’yı taciz ettiği, okul idaresinin kamera kayıtlarını incelemesi sonrası ortaya çıktı.  Olayın ortaya çıkması sonrasında göz altına alınan M.A’nın ifadesi alınması sonrasında serbest bırakılması ilçeyi ayağa kaldırdı. Yağan sakinleri okula gelerek protestoda bulundu. Okul idaresiyle görüştü.

 

 

 

 

 

 

 

 

Olayı haber alır almaz okula giden İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Şahsı derhal açığa alıp idari ve adli soruşturma başlattık. Yaşanan talihsiz olayın kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Bu tip şahısların eğitim sistemimiz içinde barınması mümkün değildir.” dedi.

 

 

 

 

Olayla ilgili ulaştığımız A.A’nın babası Ş.A savcılığa tekrar şikayette bulunduğunu, şahsın serbest kalmasının kabul edilebilir olmadığını ifade etti.


10.01.2022 23:30:00