Zirvede Kalıcı Olabilmek...

Bu maçtan önce tereddütlerim vardı. Çünkü Erkan Sözeri’nin önce savunma felsefesinin karşısında, bugünçok koşan, alan daraltan ve takım halinde topun arkasındabekleyen bir rakip vardı.


    Hocanın çıkardığı ilk on bir, Eskişehir maçının ilk on biri idi... Cenk’in önde oynatılma sebebi; kanatlarda hareketlilik ve daha çok orta yapan bir takım görmekti. Ancak, bunun çok başarılı olduğunu söylersek yanılırız. Cenk, 4-4-2 ve 3-5-2’nin kanatlarında oynar. Ancak özellik olarak 4-2-3-1 sisteminde kanatta oynayamaz.

     

    Sebebi açık... O bölgede oynayan oyuncu; içe katetmek, top saklamak ve şut özelliğine sahip olmak zorundadır... Ve en önemlisi de skorer özelliği olmak zorundadır.

     

    Cenk’te bunlardan hiçbirisi yok.. Durum böyle olunca; Cenk iyi bir bek iken, vasat bir hücum oyuncusu haline geliyor.

     

     

    Pote ve Obertan statik, sol kanat da felç olunca, sadece Emrah’ın ayağına bakmak zorunda kalıyorsunuz.

     

    Hele bir de Mücahit’in öne çıktığı dakikalarda, Emrah sol iç oynayınca, oyunun kilitlenmesi kaçınılmaz bir hal alıyor.

     

     

    Ancak bugün, her şeyden önce istekli, mücadele eden vekreatif bir Obertan vardı.

     

    Otuzuncu dakikadan sonra, Emrah’ın da gerçek mevkisine geçmesiyle beraber, rakibi boğan ve pozisyon üreten bir Erzurumspor izlemeye başladık.

     

    Maçın 70. dakikasında skor 0-0 iken, tribünde herkes bu maçın kazanılacağı hissini yaşıyordu. Çünkü takım, o hissi ve güveni açık bir şekilde yansıtmayı başarmıştı.

     

     

    Nitekim Mücahit’in ortası ve Obertan’ın çabasıyla gelen Scuk golüyle, Erzurumspor için artık kilit açılıyordu.

     

    Orta hakemin golü vermemesi skandaldı. Ancak yardımcı hakemin ısrarla gol diye diretmesi; bana göre, hem Erzurumspor’u hem de hakem triosunu ipten almıştır.

     

     

     

    Bu arada, defansta Hasan ve Aykut  oldukça ideal bir ikili oldular. Ligin ilk haftalarındaki o dağınık görüntünün yerini, derli toplu ve güven veren bir görüntü aldı. 

     

     

    Pote yıldız oyuncu ama şanssız bir dönem geçiriyor. Pote’yi Munsy ve Opset ile kıyaslamak yanlış olur. Pote,kendisini ispat etmiş bir isimdir ve uzun soluklu süreçte Erzurumspor’a katkısı mutlaka olacaktır.

     

    Erkan hocanın takımı, her hafta üzerine koymaya devam ediyor. Her hafta oyuna daha çok hükmeden bir Erzurumspor seyrediyoruz. Bunun baş mimarı, kurduğu kadro iskeleti ve istikrarıyla Erkan Sözeri’dir.

     

    Ayrıca takım olgusunun yakalanmış olması da, şampiyonluk ateşinin en özel ve güzel kokusudur...

     

     

    Erzurum, artık bu ligin ağası olduğunu hissettirmeye başladı. Kadro kalitesiyle ligin zaten üzerinde olan Dadaşlar; gelen  sonuçlarla beraber, bu ligde misafiriz havası vermeye başladı. Ancak daha çok erken ve önümüzde çok uzun bir süreç var. En küçük bir konsantrasyon kaybı ve ayakların yere basmaması biranda rüzgarı aleyhinize çevirir.

     

    Şu an değişkenlik gösteren bir puan tablosu mevcut. Ancak seri devam ettikçe, zirvede değişkenliğin yerini kalıcılık alacaktır.

     

     

     

     

     

    Bu arada vefakar Erzurumspor taraftarı Suat Karaköse’ye geçmiş olsun diliyor, bir an önce tribündeki yerini alacağı günleri sabırsızlıkla bekliyorum...



    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.