YEL KAYADAN NE GÖTÜRÜR?

Bazı insanlara FET֒cü yaftasını 9 numara çiviyle çaksanız da tutmaz.

    Bazı insanlara FET֒cü yaftasını 9 numara çiviyle çaksanız da tutmaz. Atatürk Üniversitesi’nde Rektörlük ataması yaklaştıkça, belden aşağı vurmalar başladı.

    Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı ile ilgili FETÖ yakıştırması yapmak en hafif ifadeyle alçaklıktır.

    Hoca Rektör atandığı günden bu güne, hatta daha Rektör olmadan evvel bu hainlerle mücadele etmiş bir isim. FETÖ ile mücadele kapsamında 150 öğretim elamanını ihraç etmiş, hainlerin, yuvalanmasına, yapılanmasına müsaade etmemiş birisi.

    Hatta bu hainlerle  intisaplı olduğu tespit edilen amcasının oğlu Kemal Çomaklı’yı bile gözünün yaşına bakmadan ihraç etmiş bir isim Ömer Çomaklı.

    Şimdi birileri ihraç edilen amcaoğlunun canı yandığı için sırf intikam güdüsüyle, iftiralarla dolu  ifadesinden hareketle Hocaya FET֒cü yakıştırması yapmaya çalışıyor. Tutmaz beyler tutmaz… Attığınız bu çamur hocanın üzerinde durmaz, akar gider. Kimseyi de inandıramazsınız…

    Bu tavrınız sizi gülünç duruma düşürür, benden söylemesi!

    Yine birileri Hoca’nın akrabalarını, yakınlarını Rektör olduktan sonra üniversitede işe aldığını yazmış. Kendisine gazeteci diyen bu arkadaş, duyduklarını çek etme gereği duyup, üniversitesi bir arasaydı, gerekli cevabı alırdı.

    Ama maksat haber yayıp kamuoyunu bilgilendirmek değil, Çomaklı’ya nasıl zarar veririz olunca buna gerek duymamış, mal bulmuş mağribi gibi haberin üzerine atlamış. Belli ki birileri maksatlı olarak düğmeye baştı. Bu arkadaş verdiğim bilgileri resmi olarak üniversiteden talep edebilir. Hocanın haberde bahsi geçen yakınlarının neredeyse tamamı Hoca Rektör olmadan çok önce üniversitede göreve başlamış.  7 yıl önce, 10 yıl önce göreve başlayan isimlerle ilgili, sanki Hoca Rektör olduktan sonra işe başlamış gibi bir algı oluşturmak beyhude bir çabadır. Akademik kadro atamalarında Doktorasını tamamlayan herkes Öğretim Elamanı olarak anılır. Bu atamalar belirli kriterlere göre yapılır. Doktora mezunu olmak, Yabancı Dil sınavından gerekli puanı almış olmak, yeteri derecede akademik yayın yapmış olmak gibi bu kriterler YÖK tarafından belirlenir. Bu kriterlere uymayan kişileri Üniversite istese de atayamaz.

    Yine yeni alımlarda, ALES puanı, Yabancı Dil Puanı, Lisans ortalaması, Bilim sınavı gibi kriterler vardır. Bu kriterlere uymayan birinin Araştırma Görevlisi olarak atanması söz konusu bile değil. Bu şekilde kriterlere uymayan bir tek atama varsa belgelesinler, söz veriyorum ilk ben yazacağım.

    Geçmişte bir çok cemaate yuva olmuş, bir dönem Kırkıncı’ların egemen olduğu, bir dönem FET֒cülerin kadrolaştığı üniversiteyi, bu günkü konumuna kısa sürede taşıyan ve Üniversiteye bir vizyon kazandıran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya atılan bu iftiralar Hoca’ya bir şey kaybettirmez. Ne derler eskiler “ yel kayadan ne götürür?”

    Beyler Atatürk Üniversitesi bilim merkezi olmasının dışında, Şehre ciddi katkılar sağlamasını beklediğimiz bir yer. 26 yıldır gazetecilik yapıyorum, bu güne kadar şehrin sorunlarını sanki üniversitenin sorunuymuş gibi sahiplenen, dert edinen, kampüse kapanmayan, sürekli şehir insanı ile istişare eden, “biz üniversite olarak şehre daha fazla katkıyı nasıl sağlarız?” sorusuna cevap arayan ben başka bir Rektör görmedim. Kimse kusura bakmasın…

    Profesör Doktor Ömer Çomaklı, projelerini tamamlaması ve Yeni Nesil Üniversite Dönüşümünü tam olarak sağlayabilmesi için en azından bir dönem daha Rektör olarak atanmalıdır. Şehir için de Üniversite için de bence en hayırlısı bu olacak.

    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.