ÜÇÜN BİRİNİ ALIYORLAR…

Son günlerde, tamda AK Parti’de teşkilatlarda revizyondan bahsedilirken her ne hikmetse Birgün Gazetesi gözünü Erzurum’a dikti. Bu gazeteyi kim malumat veriyor bilmem ama, edindiği bilgilerinde yazdığı haberinde neredeyse tamamı yanlış. Zahmet edip araştırsalardı bunun hem AK Parti içerisinde kişileri yıpratmaya yönelik olduğunu hem de siyasi paye elde etmek adına gösterilen bir çaba olduğunu kendileri de anlayacaktı.

Haber Birgün gazetesinde yayınlandıktan sonra maalesef Erzurum’da da bazı meslektaşlarımız bu tuzağa düşerek haberi büyüttüler, yapılan algı operasyonuna ne yazık ki alet oldular. Ancak keşke burunlarının diplerinde olan belediyeye bir gidip meselenin aslını araştırsalardı, verilen bilgilerin doğruluğunu teyit etselerdi.

Neyse konumuz bu değil.

ÜÇÜN BİRİNİ ALIYORLAR…

Üçün Biri eskiden beri kullanılan bir deyim…

Farklı hikayeler anlatılır bu deyimle ilgili, birisi şöyle; Vakti zamanında padişah Vahdettin bilindiği üzere saraydan uzun süre hiç çıkamamış, tüm zamanlarını sarayında geçirmek zorunda kalmış. Sarayda geçen zamanının büyük bölümünü de Marmara denizinin tamamını gören seyir terasında geçirirmiş. Avlanan balıkçılar da padişahın kendilerini izlediği bilir yakaladıkları balıkların 3 de 1 payını sarayın kapısına göz hakkı diye bırakırlarmış.

Bir diğer hikayede şöyle;

Bin 800’lü yıllarda yaşamış tercüman ve yazar olan Yusuf Halis Efendi’nin yazdığı bir şiirle anlatılır. Hikaye kısaca şöyle; Osmanlı’nın Tercüme Odasında çalışan Yusuf Halis Efendi, Mısır valisinden tercüme odasına bir miktar hediye altın geldiği zaman, uzun yıllardır burada çalıştığı ve ciddi eserler verdiği için, iyi bir para beklerken ona ne yazık ki üç altın verirler. Oysa rütbesine göre iki kat (altı altın) beklemektedir.

O’da şöyle bir şiir yazar:

Rütbeye göre âtıyye olunurken i'tâ

Verdiler üç adet altın bana ihsan gûya

Rütbe-i saniyeme nisbet iki olmalıdır

Alın üçün birin, kalsın iki bâri bana

Bu deyimle ilgili iki hikaye de böyle…

Gelelim asıl meseleye…

Ne demişti Birgün Gazetesi; “ Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yeğeni olan İbrahim Sekmen, belediyenin Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı olarak görev yapıyor. Belediyenin iştiraki olan Palandöken Yatırım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili olan İbrahim Sekmen, aynı zamanda bu şirketin Genel Müdürü.”

Gelelim işin doğrusuna İbrahim Sekmen altı ay önce Palandöken Yatırım A.Ş.’de ki Genel Müdürlük görevinden istifa ederek Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı oluyor. Yani Devlet memuru oluyor. Dolayısıyla 657 sayılı devlet memuru kanununa tabi oluyor. Dolayısıyla başka bir şirketin genel müdürlüğünü yapması mümkün değil. Kamu iştiraklerinde yönetim kurulu üyesi olabilmek için o kurumla bir illiyet bağı olması gerekiyor. Anlayacağınız belediyenin iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyesi olmak için belediyeyle bir bağınız olması gerekiyor. İbrahim Sekmen’in Palandöken Yatırım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu üyeliği devam ediyor. Buradan cüzzi miktarda huzur hakkı alıyor.

Anlayacağınız üç maaş diye bir şey söz konusu bile değil.  İbrahim Sekmen’le, Başkan Mehmet Sekmen’in akrabalık bağı da yeğen amca ilişkisi değil. İbrahim Sekmen, Başkan Sekmen’in amcasının oğlunun oğlu…

Birgün Gazetesi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin’in de üç maaş aldığını iddia etmişti. Haberde; “Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Özel Kalem Müdürü Hasan Şahin de belediyeden üç maaş birden alan isimlerden. Şahin, Özel Kalem Müdürü olmanın dışında aynı zamanda Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosunda bulunuyor. Belediyenin iştiraki olan ÇETAŞ’ın yönetim kurulu başkanı da yine Özel Kalem Müdürü Hasan Şahin.” denilmişti.

Bu haberde tamamen yanlış. Evet  Hasan Şahin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Özel Kalem Müdürlüğü görevini de yürütüyor, ancak sadece Genel Sekreter Yardımcılığı maaşı alıyor. Kanunen iki görevden de maaş alması söz konusu bile değil.  Belediyenin iştiraki olan ÇETAŞ’ın yönetim kurulu üyeliği bulunan Hasan Şahin bu görevden aldığı bir huzur hakkı var. Ancak bu rakamda sembolik bir rakam.  Kamu iştiraklerinde yönetim kurulu üyesi olunmasıyla ilgili bilgiyi yukarda aktarmıştım.

Yani her iki isimde üç maaş değil, bir maaş alıyorlar…

DEDESİNİN AMCASININ OĞLUNUN KIZI İMİŞ…

Dedik ya “Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü” misali Birgün Gazetesinin gözünü Erzurum’a dikmesi son derece manidar. Tamda Haktan Ömeroğlu ismi İl Başkanlığı için gündeme gelmişken Birgün Gazetesi onu da mercek altına almış. Ama o koca mercekle bile doğru görmemişler.  

Ne demiş Birgün Gazetesi bir bakalım; “Erzurum’un Palandöken ilçesinde AKP İlçe Teşkilatı Başkanı Haktan Ömeroğlu’nun, akrabalarını Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde çeşitli görevlere atadığı ortaya çıktı. AKP’li Ömeroğlu’nun babası İdari ve Mali İşler Daire Başkanı, kardeşi yardımcı doçent, kuzeni ise araştırma görevlisi olarak üniversite kadrosunda. Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu’nun kuzeni Aslı Nur Ömeroğlu’nun Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Anabilim Dalı biriminde araştırma görevlisi olduğu ortaya çıktı. Haktan Ömeroğlu’nun kardeşi Gökhan Ömeroğlu’nun ise Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent görevine getirildiği öğrenildi. Gökhan Ömeroğlu’nun daha önce Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde dekan yardımcılığına getirildiği fakat daha sonra görevden alındığı belirtildi.”

Haber bu şekliyle yayınlanmış. Ancak Biliyoruz ki Haktan Ömeroğlu’nun babası 1978 yılında memuriyete başlayan 41 yıllık memur. 35 yıl Bölge İdare Mahkemesi’nde İdari işler Müdürlüğü yapmış bir isim. Ardından Üniversiteye Enstitü Sekreteri olarak geçmiş ve son olarak da Daire Başkanlığı görevine getirilmiş. Önümüzdeki günlerde de emekli olacak.

Gelelim Haktan Ömeroğlu’nun kardeşi Gökhan Ömeroğlu’na. Doçent Dr. Gökhan Ömeroğlu 2009 yılında Atatürk Üniversitesi’nde göreve başlıyor. O yıllanra Haktan Ömeroğlu Palandöken İlçe Başkanı değil. Haktan Ömeroğlu 2014 yılında ilçe başkanlığına seçiliyor. Dolayısıyla ilçe başkanı olarak torpil yaptırdığı iddiası iftiradan ibaret.

Haberde Haktan Ömeroğlu’nun kuzeni olarak ismi geçen Aslı Nur Ömeroğlu, Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu’nun dedesinin amcasının oğlunun kızı. Yani kuzeni değil. Ayrıca Üniversite’den bir bilgi alsalar, Aslı Nur Ömeroğlu’nun 4 kez sınava girdiğini, hepsinden birincilikle çıktığını, ancak kadro verilmediğini, beşinci kez girdiği sınav sonrasında kadrosunu aldığını öğreneceklerdi.   

Birgün gazetesine nasıl bir isim malumat vermişse gazete araştırma gereği duymadan bu haberleri yayınlamış merak ediyorum. Belli ki kendileri için son derece güvenilir bir isimden bu bilgileri almışlar. Yada AK Parti içerisinde önemli bir görevi olan birinden. Özellikle parti içi çekişmelerin yoğun yaşandığı seçim dönemlerinde bu tarz algı operasyonları yapılabiliyor.

Bu oyuna düşmemek lazım… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.