SPOR Haber Girişi : 18 Temmuz 2019 15:15

Tshabalala'dan da kurtulduk... Sözleşmesi feshedildi...

Tshabalala'dan da kurtulduk... Sözleşmesi feshedildi...
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, performans ve kalite yetersizliği nedeniyle göndermek istediği yabancı oyuncularla yollar birer birer ayrılıyor.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, performans ve kalite yetersizliği nedeniyle göndermek istediği yabancı oyuncularla yollar birer birer ayrılıyor. Geçtiğimiz hafta kadro dışı bırakılan oyunculardan Kone ile dün akşam saatlerinde sözleşme feshedilirken, bugün de büyük umutlarla transfer edilen ancak hayal kırıklığına yaşatan Güney Afrikalı Lawrence Siphiwe Tshabalala ile yollar resmen ayrıldı. 

Güney Afrika milli takımının önemli oyuncularından biri olan ve geçtiğimiz sezon dönemin yönetimi taraftından "çilek" transferi olarak kadroya katılan Lawrence Siphiwe Tshabalala'nın sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak fesh edildi. Yüksek maliyeti nedeniyle Başkan Hüseyin Üneş ve yönetiminin elden çıkarmak için yoğun mesai harcadığı Tshabalala, önceki gün 140 bin Euro'luk son maaşını da tahsil ettikten sonra, sözleşme fesih talebini kabul etti. 

Erzurumspor'a yaklaşık 1 milyon Euro'nun üzerinde maliyeti olan Tshabalala, böylelikle kulübün kasasına 1 kuruş para sokmadan, Mavi Beyazlı takımdan ayrılmış oldu. Dün de 500 bin Euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Kone ile yollar yine bonservis bedeli alınmadan ayrılmıştı.

Yönetim, Tshabalala ve Kone'den sonra, Kanstrup ve Leo ile de anlaşarak ayrılmak için kolları sıvadı. Yaklaşık 750 bin Euro'luk maaş yükü bulunan iki oyuncu ile de yolların ayrılmasının an meselesi olduğu belirtiliyor...

 

RASHAD VE SUNU İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öte yandan teknik direktör Muzaffer Bilazer'in yeni sezonda 'kalabilir" raporu verdiği ancak yönetimin "maaş indirimi" talebini geri çevirdikleri için kadro dışı bırakılan Rashad ve Sunu ile de görüşmeler devam ediyor. Yöneticiler, her iki oyuncuyla da görüşmelerin devam ettiğini ve anlaşma zemini aradıklarını ifade ettiler. 

 

SCUK'UN MAAŞINDA İYİLEŞTİRME YAPILDI

Diğer yandan geçtiğimiz sezon Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a en çok katkı veren yabancı futbolcuların başını çeken Jasmin Scuk'in maaşında da yönetimin iyileştirme yaptığı öğrenildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet K 01 Ocak 1970 02:00

    Bu kadar güçsüz,yararsız bir oyuncu goemedim