TAŞKESENLİOĞLU BAN ŞAŞIRTMADI

Meslektaşım Onur Sağsöz’ün yazısından öğrendik, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın , Ulaştırma Bakanı ile diyaloğunu. “Zamanında olmazsa biz yine ‘siyaseten’ burada çok ciddi kan kaybedeceğiz.” Zehra Taşkesenlioğlu Ban, bu cümleyi, bir türlü bitirilemeyen hava alanı pistini incelerken, Ulaştırma Bakanına söylüyor. Yani kaş yapayım derken göz çıkarıyor sayın vekil.

 

 

Gerçi biz basın mensupları ,  kendisinden “ Sayın Bakan, bu pistin yetişmemesi Erzurum’a ciddi darbe vurdu. Kış turizmi etkilendi ciddi zarar gördü. Esnaf olumsuz etkilendi. Erzurum’un adeta ülkeyle bağlantısı kesildi. Bu yüzden kayıp 20 milyon liranın üzerinde. Şehrin İmajı yerle bir oldu.” gibi  cümleleri kurmasını zaten beklemiyorduk.  O yüzden çok şaşırmadık.

 

 

Benim şaşırdığım, Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın üç dönemini doldurmuş olmasına rağmen taşıdığı bu oy kaygısı.  AK Parti’de üç dönem kuralı var. Yani genel seçimlerde özel bir uygulama yapılmazsa aday olamayacak.  Acaba sayın vekilin PUSULA’ sını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına çevirenler mi var?

 

Seçilmeden önce de sonra da Erzurum diye bir derdi olmayan sayın vekil demek ki bu güne kadar yaptığı hizmetleri de ( biz ne yaptığını bilmiyoruzsırf oy alabilmek için yapmış.  

 

 

Siyaset halka hizmet ve hakkın rızası için yapılmalı. Vizyon ve misyon sahibi insanlar, halka hizmet etmeyi Hak’ka hizmet etme olarak kabul ederler. Siyaset, sadece çevresindekilerin değil, Halkın refah düzeyini artırmak için yapılmalı. Siyasetçi oturduğu koltuğa değer katmalı. Zira vatandaş, o çok önemli gördüğü oyunu kendisine hizmet edilsin diye veriyor.  Siyaseti meslek olarak görüp, “bana vekilim desinler, başkanım desinler”,  diye yapılmamalı. Siyasetçinin lidere yada partiye sadakatten önce, işte o çok kıymetli olan, oylarını aldığı halka sadık olması gerekiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.