SİZİ GİDİ TAKLACI GÜVERCİNLER.

Çin'in Wuhan kentinde başlayıp, kısa sürede  Çin'in tamamına ve Dünyaya yayılan  Koronavirüs için Sağlık Bakanlığı Erzurum'u pilot il yapma kararı almıştı. İran'dan tahliye edilecek yaklaşık 600 kişinin Erzurum'da kısa bir süre sonra açılması planlanan şehir hastanesine nakledilmesi planlanmış, hastanede bu yönde hazırlıklar ve düzenlemeler yapılmıştı.

Henüz kesin kabulü bile yapılmamış, Şehir Hastanesinin  "karantina hastanesi" olarak kullanılmasının yanlışlığından bahsedip, Erzurum’a bunu reva görmeyin diye bir yazı kaleme almıştık.

Erzurum halkı bizim yazımızı sosyal medyadaki mecralardan paylaşarak, ciddi bir kamuoyu oluşturdu. Hatta imza kampanyaları bile başlatıldı.

Bakanlık bu tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. Erzurumlu bir ve beraberce hareket edince demek ki oluyormuş, verilen karardan geri dönülebiliyormuş.  Buradan yazdığımız yazıya duyarsız kalmayan bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum.

 

Bir de taklacı güvercinler var tabi…

 

Yazımızı yayınladıktan sonra bazı meslektaşlarımızdan telefonlar aldık. Ne mi diyorlardı?

“ Bakın ben sizi severim, bu işten zarar görmenizi istemem. Ben sizin yerinizde olsam bu topa girmem”

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapıp bizim yazımızı çarpıtmak isteyen gazeteci arkadaşlarımız da oldu. Ben halkı kışkırtıyormuşum. Bizler Devletten iyi mi biliyormuşuz. Devlet tedbir almasın mı, deyip sanki biz alınan tedbirlere karşıymışız gibi göstermek isteyenler oldu.

Halbuki biz tedbir alınmasın demedik. Tabi ki karantina hastaneleri belirlenmeli, olası bir vakada oralar kullanılmalı. Biz yurt dışından gelecek virüs riski taşıyanların Erzurum’a gelmemesi gerektiğini söyledik. 

Neticede Bakanlık geri adım attı. Erzurum’da hem şehir hastanesinde, hem de Mareşal hastanesinde normale dönüldü. İran’dan gelen virüs taşıma riski olan vatandaşlarımız için Erzurum karantina merkezi olmayacak.

Şimdi merak ediyorum, bize topa girmeyin diyen, yazdıklarımızı saptıran, bu taklacı güvercinler, şimdi “Devlet tedbir almaktan vazgeçti” mi diyecekler.  Merakla bekliyorum, Bakanlığın kararını nasıl yorumlayacaklarını?

Gerçi bunlar o kadar taklacı ki, “zaten ilk karar yanlıştı” deyip tornistan edebilirler.

Neyse son sözüm olsun, Beyler siz takla atmaya devam edin, biz her şeye rağmen, mesleğimizi icra etmeye devam edeceğiz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.