Pasinler’de güzel işler oluyor.

 

Geçtiğimiz gün haberlere yansıdı. Pasinlerde öğrenciler ulaşıma ücret ödemiyor. Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli  sponsorlar bularak 500 öğrenciye ücretsiz ulaşım kartı dağıttı. Tamda şehir içi ulaşıma gelen zamların konuşulduğu bir dönemde, başkanın bu uygulaması gerçekten takdir edilecek bir çalışma. Belediye Başkanının halka teması aynen böyle olmalı. “ Marifet, iltifata tabidir” diyerek Başkan Dölekli’ye teşekkür etmek adına Pasinler’deydik.

 

Başkan Dölekli öğrencilere yönelik hizmetlerinin ücretsiz ulaşım kartı dağıtmaktan ibaret olmadığını anlattı. Belediye ayrıca kiraladıkları araçlarla ilk öğretim öğrencilerine servis imkanını da ücret almadan sunuyor. Bu durum gerçekten heyecan verici, zira biliyoruz ki “ en büyük yatırım, insana olan yatırımdır” Ekonomik sıkıntılar içerisinde cebelleşen vatandaşın çocuklarının okul masraflarına direkt katkıda bulunmak böyle bir şey olsa gerek.

 

Başkana “ Peki ekonomik olarak rahat bir belediye mi devraldınız? Diye soruyorum. “Borçsuz belediye olmaz diyor” başkan, “Belediyenin 52 milyon SSK ve Maliye borcu vardı, 3 Milyon kadar da piyasaya borcu var. Yani öyle rahat bir belediye devralmadık. Ancak bu hizmet noktasında mazeret değil. Kaynakları doğru yöneterek, hem bu borcu ödersiniz, hem de hizmet yaparsınız. Yeter ki niyetiniz halis olsun. Biz bu göreve enkaz edebiyatı yapmak için gelmedik” diyerek , ezber bozan cümleler kuruyor.

 

Hazır başkanla karşılıklı kahvelerimizi yudumlarken, altı ay gibi kısa bir hizmet süresince neler yaptığını soruyorum. Başkan başlıyor anlatmaya; “ Görevi devraldığımızda, Pasinler Belediyesinin bütçesiyle tamamlanması mümkün olmayan bir turistlik otel inşaatına başlanmıştı. 5 milyon kadar harcanmıştı, ancak otelin bitmesi için en az 40 milyon kadar bir paranın da olması lazım. Belediyemizin böyle bir bütçesi yok.  Bizde durumu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’le istişare ettik. Yoğun görüşmelerimiz sonrasında bu inşaatını Büyükşehir Belediyemize devrettik. Bu arada şunun altını çizmek isterim ki Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen beyin ilçemize yaklaşımı son derece iyi. Hizmet yükümüzü paylaştığı için,  kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum. Altı aylık kısa sürede, vatandaşımızın, ilçemizin menfaati için kendisine götürdüğümüz bütün projelerimizi değerlendirdi. Bize destek oldu.

 

Yine göreve geldiğimizde bir iş adamına hayvan bakım ahırları yapması için yer verilmiş, ancak bu arkadaşımız burayı tamamlayamamıştı.  Sektörle ilgili iş adamlarımızla görüştük ve burayı başka bir iş adamına devrini sağladık, ahır inşaatı devam ediyor. Bu proje 10 bin baş hayvanlık bir proje. İlçemize ciddi katkılar sağlayacak, Bu hayvanların bir kısmı yeni yapılan ahırlarda bakılacak, kalan kısmı ise ilçede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza verilerek bakımı sağlanacak ve vatandaşımıza hayvanların bütün masrafları karşılandıktan sonra hayvan başı 2 bin TL bakım parası ödenecek. Pasinler Erzurum’un en fukara ilçelerinden biri. Vatandaşın cebine girecek bu para bir nebze de olsa insanımızı rahatlatacak.

 

Pasinlerde devremülk yapılıyor diye ciddi reklamları yapılan ancak sonrasında yarım bırakılan Akasya Vadisi projesi vardı. Biz göreve geldiğimizde hemen konuyu ele aldık. Taraflarla görüştük, belediye olarak bizi kayyum atayın dedik. Durumun ciddiyetini anlayan firma harekete geçti. Şu anda bu projenin tamamlanması için işçiler inşaatta çalışma başladı. Çözüm noktasında önemli bir aşama kaydettik.

 

Pasinler’in en önemli potansiyellerinden biri olan kaplıca turizmi ne yazık ki yanlış uygulamalar nedeniyle bir türlü hak ettiği noktaya gelemedi. Biz bu duruma el koyduk, Kaplıcalarımızı yeniledik. Bu bölgenin en şifalı suyu olan Pasinler termalini elden geçirdik. Son derece hijyenik bir hale getirdik. İşletmesini biz yapıyoruz. Belediyemize ciddi kaynak oluşturduk.  Bütün Erzurumlu hemşerilerimizi bu sudan faydalanmaya davet ediyoruz. Fiyatları da son derece uygun. Pasinlerde yeniden kaplıca turizmini canlandırmayı hedefliyoruz. Tıpkı eskisi gibi Erzurum’dan insanların gelip çadır kurduğu ekonomiyi canlandırdığı bir yapıya kısa sürede ulaşmayı hedefliyoruz.

 

Aras nehri üzerinde nostaljik bir asma köprümüz vardı. Bu gün yok. Biz yeniden bir köprü yapıyoruz. Nostaljik bir köprü yapacağız. İnsanların fotoğraf çekileceği, ilçemize güzellik katacak bir köprü olacak bu.

 

Muhtarlarımıza Dernek binası yaptık, yine mahalle ve köylerimizdeki, camilerin bakımını yapıyoruz, eksin olan yerlere taziye evleri, yapıyoruz. Mevcutları elden geçiriyoruz. Hizmette muhtarlar bizim çözüm ortağımız. Onların bize yol göstermesini, yönetime bizzat ortak olmalarını istiyoruz.

 

Karayolları ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte 12 kilometre grup yolunu asfaltladık. Köylerimizin içerisinde paket taşı çalışmalarımızı yapıyoruz. İki köyümüzü bitirdik. Diğer köylerimizde de çalışmalarımız devam ediyor.

 

Pasinler Zaferi kutlamalarımı gerçekleştirdik. Pasinler’in tanıtımı için son derece önemli bir organizasyon oldu. Önümüzdeki yıllarda, katılımı artırarak bu organizasyonu Dünya çapında bir organizasyon haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu etkinlikte de Büyükşehir Belediyemizden ciddi destek aldık.

 

Türkiye’de ses getiren güreş müsabakaları gerçekleştirdik.”

Başkanı dinledikçe bizde heyecanlandık.  Bu çalışma isteğiyle öyle görünüyor ki başkan ilçenin çehresini değiştirecek. İyi bir ekip kurmuş başkan. Bize yazılmamak kaydıyla bir çok projesini de anlattı. Bunları yazalım dedim, “ Lütfen yazmayın, ben bir şeye söz verdim mi yapmam lazım. İşlerimiz gerçekleşsin, projelerimiz somutlaşsın, sonrasında yine bir araya geliriz” dedi.  

 

Anlayacağınız Pasinler’den umutlu ayrıldık.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.