PALEN GAZA GELDİ.

Erzurum doğal gaz dağıtım işi yapan Palen, abonelerinden, yeniden teminat bedeli istiyor. Hemde 2002 yılında yayınladığı yönetmelikle. Günlerdir basına konu oluyor, ama her zamanki gibi ilgililer kulaklarının üzerine yatıyor.

    Anlatılanlara, yazılıp çizilenlere önce inanmak istemedim. olur mu öyle şey, bir yanlışlık vardır, diye düşündüm. 

    Ama gönderilen ihbarnameleri görünce olmaz denilen şeylerin bile bu şehirde yaşayan insanlara reva görüldüğünü bir kez daha üzülerek tecrübe ettim.  



    Mesela 10 yıl önce doğal gaz abonesi oldunuz diyelim ve abone olmak için Palen Doğal gaz şirketi sizden 165 lira teminat bedeli aldı. Şimdi ihbarname göndererek, teminat bedelini güncelliyor. Yani diyor ki gaza zam geldi, dolar arttı, ama senin teminat bedelin aynı kaldı. bu yüzden getirip bin TL daha yatıracaksın, yatırmazsan gazını keseriz. 



    Böyle bir şey olabilir mi? 

    Adam abone olurken bütün gereklilikleri yerine getirmiş, zaten faturasını ödemedi mi hemen gazını kesiyorsun. Bu teminat bedeli güncellemesi de neyin nesi? Hem adam o tarihte sana 165 lira ödemiş o günkü kurdan baktığında sana ödenen para 120 dolar. Sen dolar üzerinden bu bedeli neden hesaplamıyorsun?  Ben Türk Lirası tahsil ettim diyebilirsin, bende sana derim ki, bunun adı teminat bedeli, neden dövize çevirip tutmadın? 



    Bu işin hukuki dayanağı var mı bilmem. 2002 tarihli bir yönetmeliğe dayandırıyor. 



    Zaten doğal gaza, elektriğe yapılan zamlarla beli bükülmüş olan Erzurumlunun en büyük gideri ısınma gideri. Siz de hiç merhamet yok mu? 



    Bu iş Palen Doğalgaz'a verilirken, Büyükşehir belediyesi de yüzde 10 şirkete ortak olmuştu. Dolayısıyla belediye başkanı da şirketin yönetim kurulu üyesi. böyle bir karar alınırken kendisine soruldu mu merak ediyorum? Erzurum'un hemen her sorununa çözüm arayan, Başkan Sekmen'in konudan haberdar olduğunu düşünmüyorum. Zira haberi olsa böyle bir şeye müsaade etmezdi. 

    Etiketler : PALEN GAZA GELDİ.
    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.