O' NUN ARABASI VAR GÜZEL Mİ GÜZEL

Yanlış hatırlamıyorsan Mustafa Sandal'ın 99 yılında çıkardığı albümün adıydı "Araba" 



Nasıldı sözleri; 
Onun arabası var güzel mi güzel,
Şoförü de var özel mi özel,
Bastı mı gaza gider mi gider...



O yıllarda bu şarkı herkesin dilindeydi. 



Düşünün ki Türkiye'nin en saygın Üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı'nın kullandığı makam aracı bu şarkıdan bile eski... 



Rektör Hoca 1994 model, 127 bin kilometredeki, Mercedes C 220 marka, piyasa değeri 40 bin TL civarında olan makam aracını kullanıyor. 



Evet,evet yanlış duymadınız, piyasa değeri 40 bin TL olan 25 yaşındaki makam aracı Rektör Çomaklı'ya yetiyor. 



Bir çok kamu kurumunun il müdürlerinin altında bile binlerce liralık araçları gördüğümüzde, Rektör Hocanın bu tavrına şapka çıkarmak gerekiyor. 



Göreve geldiği günden bu güne Üniversitede farklı bir yönetim anlayışı sergileyen ve bu yönetim anlayışıyla elde ettiği kaynakları yatırıma dönüştüren Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı'yı bir kez daha kutluyorum. 



Beytülmala sahip çıkmak bu olsa gerek. 
İsraftan uzak olmak, İslam üzere amel etmek bu olsa gerek. 
Kibirden, şatafattan uzak olmak bu olsa gerek. 



Umarım milyonlara liralık bütçesi olan ve istese yine milyonlarla ifade edilen rakamlara bir makam aracı alabilecek, aldığında da kimsenin eleştiremeyeceği Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın bu tavrı, siyasilerden, bürokratlara herkese örnek olur. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.