SİYASET Haber Girişi : 24 Eylül 2020 17:35

KIRKPINAR, İYİ PARTİ’NİN YÜKSELİŞİNİ ENGELLEME ÇABASI

KIRKPINAR, İYİ PARTİ’NİN YÜKSELİŞİNİ ENGELLEME ÇABASI
İYİ Parti’nin 2. Olağan Kongresi sonrası çıkan spekülasyonlarla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “ Bu hezeyanlar, İYİ Parti’nin iktidara yürüyüşünü görüp, ayak seslerinden korkanların, beyhude çırpınışlarıdır. ”dedi.

İYİ Parti’nin kurultayı sonrasında, Genel İdare Kurulu seçimleri için, bir takım isimlerin veto edildiği yönündeki iddiaların gündeme gelmesiyle açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden,  Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “ Kongre öncesinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi, İl Başkanlarımızla Ankara’da bir yemekle bir araya geldi. Burada bizlere sadece ‘Sayın Erdal Sarızeybek’i ve üç ismi sizlere emanet ediyorum’ dedi. Bunun dışında hiçbir isim konuşulmadı. Kimseye şuna oy verin, buna oy vermeyin şeklinde bir telkinde bulunmadı. Bu iddiaları ortaya atanlar, İYİ Partilileri kendileriyle karıştırmasın. İYİ Parti’de delegenin iradesi hürdür. Genel Başkanımızın işi gücü milletin menfaatleridir, ülkenin meseleleridir. Bu tür küçük hesaplarla kendisinin işi olmaz. İYİ Parti’de siyaset yapanların kaderi, malum partilerde olduğu gibi Genel Başkanın iki dudağının arasında değildir. Parti içi demokrasinin en yüksek düzeyde yaşandığı partinin adıdır İYİ Parti. ” dedi.

 

 

Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da kendileri üzerinde herhangi bir isimle ilgili konuşmadığına dikkat çeken Kırkpınar, seçim öncesi Erzurum ekibi olarak Koray Aydın’ı ziyaret ettiklerini belirterek, “ Ülkenin birliği ve dirliği için her türlü fedakarlığı yapan Koray Aydın beyefendiye iftira atılıyor. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın, azmiyle, şevkiyle, heyecanıyla bizlere örnek olan bir isimdir. Kendisinin bizlere şuna oy verin buna oy vermeyin diye bırakın telkini, en ufak bir iması dahi olmamıştır. Yapılan kongremiz, demokrasi şöleni havasında geçmiştir. Bunun en önemli mimarlarından birisi de Sayın Koray Aydın beyefendidir.” dedi.

 

 

Çıkarılan bu dedikoduların sebebini, İYİ Parti’nin iktidara yürüyüşüne bağlayan Kırkpınar, “ Ellerindeki bütün güce rağmen, halk nezdinde İYİ PARTİ’nin yükselişini durduramayanlar,   parti içi karışıklık çıkararak, bunun önüne geçmeye çalışıyorlar. İYİ Parti’de bu oyunlara gelecek kimse yoktur. Erzurum’dan kendilerine sesleniyorum. Başaramayacaksınız, başaramayacaksınız, başaramayacaksınız… İYİ’ler, cesurlar, halkın teveccühü ile, ilk seçimde iktidar olacaktır. Sizin bu çabanız beyhudedir. Bu tür siyasi manevralarla İYİ Parti’den bir şey aparamazsınız. Yel kayadan ne götürür?” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.