GÜNDEM Haber Girişi : 25 Eylül 2019 13:39

KİMSE YALANDAN KAHRAMAN OLMAYA ÇALIŞMASIN

KİMSE YALANDAN KAHRAMAN OLMAYA ÇALIŞMASIN
Araştırmadan soruşturmadan, kamuoyunu meşgul etmenin, Erzurum’un en önemli sorunu buymuş gibi gündem oluşturmaya çalışmanın bir alemi yok.

Araştırmadan soruşturmadan, kamuoyunu meşgul etmenin, Erzurum’un en önemli sorunu buymuş gibi gündem oluşturmaya çalışmanın bir alemi yok. Kredi Garanti Fonu( KGF)’nun Erzurum’da kapatılması öyle büyütüldüğü gibi önemli bir mesele değil.  Erzurum’da faaliyet gösteren KGF’nin toplamda iki çalışanı var. Zaten borçlu olan, SSK, BAĞKUR primini ödeyememiş, vergisini geciktirmiş kimseye de kefil olunmuyor. Yani tüccarı kurtaran, can suyu olan bir kurum değil. Kaldı ki günümüz teknolojisinde KGF’yi kullanmak isteyenler internet üzerinden de başvuru yapabiliyor.

Öyle gündem oluşturup, Erzurum’un tek meselesi buymuş gibi hareket etmek kimseye bir şey kazandırmaz. Kaldı ki meseleyi Cumhurbaşkanına ulaştırmak isteyenler olduğunu bile duyuyorum. Beyler üstümüze güldürmeyin. Genel müdür yardımcısı bile bu karardan geri dönülmesini sağlayabilir. Bırak milletvekillerini, Ak Parti’nin herhangi bir ilçe başkanı bile arasa sorun çözülür. Veyahut Rifat Hisarcıklıoğlu ile selfi çekilen Ticaret Odası üyelerinin herhangi biri Rifat beyle görüşse sorun çözülür.

 

Kimse yalandan kahraman olmaya çalışmasın. Bu kadar basit çözümü olan bir mesele için önce gündem oluşturup, sonra girişimlerimiz sonucu geri adım atıldı mavalını okumasın.

 

Ticaret Odası’nın kerli ferli başkanı Lütfü Yücelik “ bu durumu kabullenmemiz mümkün değil” diyerek çok sert(!) bir açıklama yapmış. Sayın başkan açıklama yapacağına gereğini yap. Kaldı ki bu şerinde yüzyıllık firmalar iflas bayrağını çekti, seninde içinde bulunduğun inşaat sektörü adeta çöktü, otomotiv sektörü kan ağlıyor. Hizmet sektörü çıkmazda. KGF’nin kapatılması ile ilgili açıklama yapacağına, bu yaşananları bir gündem etsen daha inandırıcı olur.

 

Erzurum’da kaç esnaf KGF’yi kullanarak batmaktan kurtulmuş bir söylesinler de bizde bilelim.

 

 

Neyse son sözüm şehrül emin Başkan Mehmet Sekmen’e! Sayın başkan öyle görünüyor ki Erzurum’un her sorununda olduğu gibi bu sorunu çözmekte size düşüyor. Herkes bağırıp çağırıyor ama, ben biliyorum ki siz meseleyi çoktan ilgili yerlerle görüşmüşsünüzdür. Gereğine de yaparsınız eminim.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • şahin öner 01 Ocak 1970 02:00

    nasıl ki biri çıkıp yüceliğe laf sayabildi. helal olsun.