Kartondan adamdan “Kahraman” çıkmaz…

Ne demiştik Kredi Garanti Fonu’nun Erzurum şubesinin kapatma kararı basit bir telefon görüşmesiyle engellenebilir, hem de genel müdür yardımcısı düzeyinde. Dediğimiz gibi de oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in birkaç telefon görüşmesi sonrasında problem çözüldü. Onu da söylemiştik, bu işi çözse çözse Mehmet Sekmen çözer demiştik.

 

 

Hepi topu 2 çalışanı olan ve Erzurum’da sadece, kurulduğu günden bu güne kadar, belirli kesimlere yakın 25 tüccarın faydalanabildiği, KGF gözümüz aydın(!) kapatılmıyor.

 

 

Bir bardak suda fırtına koparanlar, Erzurum’un en önemli meselesi buymuş gibi gündem oluşturanlar, konuyu siyasi bir kararmış gibi gösterenler, bakın bir telefon görüşmesiyle mesele çözüme kavuştu, “ben demiştim” demeyi sevmem ama  tıpkı yazdığımız gibi oldu.

 

 

Şimdi soru şu;  Bu denli basit bir meselede bile gündem oluşturabilen STK’lar neden Erzurum’un gerçek sorunları için aynı yaygarayı koparmıyor?

 

 

Mesela SSK primini, BAĞKUR primini ödeyemediği için icralık olanişçi çıkarmak durumunda kalan esnafın durumu için de sert(!) bir açıklama bekliyoruz.

 

 

Yada maliye borcunu ödeyemediği için, anında hesaplarına bloke konulan esnafın, derdi için de bir gündem oluşturalım size zahmet.

 

 

Günlerce basında yazıp çizdik, uçak bilet fiyatlarını, kaldırılan sefer sayılarını, bu nedenle Erzurum’a gelen turist sayısındaki azalmayı, hadi bu konu hakkında da peş peşe açıklamalarınızı bekliyoruz.

 

 

Erzurum’daki kamu kurumlarının yaptığı ihalelerin bir çoğunu Erzurum dışından firmalar alıyor. Günlerce yazdık, Şartnamelere “Erzurum’da üretim yapan yada vergi ödeyen firmalar tercih edilir” diye bir madde ekleseniz bu iş çözülür diye. Hadi bunun içinde seferber olalım.

 

 

Erzurum ekonomisi hizmet sektörü üzerine kurulu, Erzurum’da kısa vadede nüfusu artıracak tedbirler alınmazsa ciddi sıkıntılar yaşanacak, bunun için gündem oluşturmaya yüreğiniz yetiyor mu?

 

 

Özellikle merkez ilçe belediyeleri trilyonlarca borçla boğuşuyor, hizmet noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyor, hadi STK’ lar, siyasiler konu ile ilgili bir gündem oluşturalım.

 

 

İnşaat sektörünün Erzurum’da gün geçtikçe mağdurları oluşuyor. Belediyelere yeni ruhsat başvurusu yok denecek kadar az. Hadi bu konuyu da bir masaya yatıralım.

 

 

Şehir ciddi anlamda göç veriyor, giden sadece ekonomisini değil kültürümüzü de alıp götürüyor, hadi şu göçü tersine döndürme adına bir girişimde bulunalım.

 

 

Erzurum’un eğitimdeki sıralaması şehre yakışmıyor, Doğu’daki bir çok ilin gerisindeyiz, bu meseleyi çözmek için, gündem oluşturmak adına, hadi bir masa etrafında toplanalım da gündem oluşturalım.

 

 

Yıllar önce et ihraç eden bir şehirken bu gün lokantaların et ihtiyacını bile batıdan karşılıyoruz. Bu duruma nasıl geldik hadi bir sorgulayalım.

 

 

Lojistik köyde tek bir ticari faaliyet yapılmıyor. Nedenlerini bir masaya yatırıp gündem oluşturalım.

 

Erzurum’u limana bağlayacak olan, Ovit tünelini anlamlı kılacak, İspir Kırık tüneli inşaatı iki yıldır durmuş halde, hadi bu sorunu çözüme kavuşturmak için açıklama üstüne açıklama yapalım. İnşaat bir an önce başlasın.

 

 

Hızlı tren vardı hani, Erzurum’u Asya Pazarına açacak. Sahi ne oldu hızlı tren? Hadi bir konuşalım da gündem oluşsun.

 

Daha yazayım mı?...

Bu kadarı yeter mi?...

Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değsin…

 

Çözümü son derece basit olan ve bir telefonla halledilebileceğini bildiğiniz bir mesele için gündem oluşturup, sonra “çözüldü bakın biz kahramanız” demekle kahraman olunmuyor.

 

Hepimiz biliyoruz ki Kartondan adamdan “Kahraman” çıkmaz…


İşte yazdığımız yazı 

http://www.erzurumekspres.com/kimse-yalandan-kahraman-olmaya-calismasin-5186h.htm

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.