SİYASET Haber Girişi : 05 Aralık 2018 10:42

Kartal için istifa ediyor

Kartal için istifa ediyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı Genel Sekreter Yardımcısı ve Erzurumspor Kulübü As Başkanı Ünsal Kıraç Kartal Belediye Başkan aday adaylığı için istifa ediyor.

Ağustos 2014’de Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Ünsal Kıraç, şu an Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Sekmen’in Kartal Belediye başkanlığı döneminde tam 14 yıl, Kartal Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yapmış bir isim. AK Parti, Başkan Sekmen’den sonra seçim kazanmakta zorlandığı bölgelerden biri olan Kartal’da, en doğru adayla yola çıkmak istiyor. Kartal ilçesinde oldukça sevilen ve tanınan bir isim olan Ünsal Kıraç’ın Kartal Belediye Başkan aday adaylığı için istifasını belediyeye sunduğu ve Başkan Sekmen’in onayını beklediği öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın olması halinde aday olma şansının yüksek olduğu kulislerde konuşulan Ünsal Kıraç, oldukça başarılı bir geçmişe sahip. Kıraç, uzun yıllar Kartal ve Esenyurt belediyelerinde başkan yardımcılığı yaptı. Teknik bilgisinin yanı sıra kültür, sanat, spor ve edebiyat alanında örnek çalışmalara imza atan Kıraç’ın spor kariyeri de oldukça renkli.

ÜNSAL KIRAÇ KİMDİR:

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, 1954 yılında Bayburt’ta doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan Kıraç, yaygın ve örgün eğitimin çeşitli branşlarında yönetici olarak iş hayatına başladı. Bir dönem Kültür Bakanlığı bünyesinde şube müdürü olan Kıraç, Başkan Mehmet Sekmen’in yönettiği Kartal Belediyesi’nde 14 yıl başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Esenyurt Belediyesi’nde de Başkan Yardımcılığı vazifesini icra eden Kıraç, İstanbul’da kültür, sanat, spor ve edebiyat alanında seçkin çalışmalarda yer aldı. Yayımlanmış makale, kitap ve şiirleri bulunan Kıraç, Kartalspor’da as başkanlık görevinde bulunarak, Başkan Sekmen ile birlikte Türk sporuna yeni yıldızların kazandırılmasına katkı sağladı. Halen Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor Kulübü As Başkanı olan Kıraç, Erzurumspor’un süperliğe çıkmasında önemli bir pay sahibi. Ülkedeki çeşitli sivil kitle örgütlerinde aktif görev alan Kıraç, evli ve dört çocuk babasıdır. Kıraç, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Recai Köroğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Bence KARTAL içİn en doğru isim Ünsal Kıraç

  • Şener Saygılı 01 Ocak 1970 02:00

    Bu adam adam gibi bir adam akepeli depilim fakaaat übsal kıraç dedinmi çok farklı kalitesi kişiliği dürüstlüğü ile kendini ispatlamış değerli bir insandır saygılarımla