SAĞLıK Haber Girişi : 28 Temmuz 2020 14:43

Kahramanlar Kaybetmeye Mahkum mu ?

Kahramanlar Kaybetmeye Mahkum mu ?
Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Faruk Bulut, sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemeleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

İŞTE BULUT'UN O AÇIKLAMASI; 

Kahraman Sağlık çalışanları canlarını hiçe sayarak,  şifa dağıttığı, ailesinden uzak kalarak fedakarlıklarda bulunduğu bir pandemi sürecini hep beraber yaşadık ve  yaşamaya devam ediyoruz. Bu süreçte sağlık çalışanları kahramanlar olarak tarihe geçtiler. Takdirler ve teşekkürlerin ardı arkası kesilmedi. Yapılan işi bu ülkede 7’den 70’e, çiftçisinden siyasetçisine herkes gördü.

Bizim sağlık çalışanları olarak beklentimiz milletimizden teşekkür ve dua idi. Onu gördük ve yaşadık. Yöneticilerden beklentimiz ise sağlık çalışanlarının temel sorunlarının çözülmesi idi fakat ne yazık ki bu gerçekleşmediği gibi durumun daha kötüye gittiği bir süreç yaşıyoruz.

Döner sermaye ödemeleri de bunun en net biçimde görüldüğü yer olmuştur. Tavandan ek ödeme veriyoruz diyerek 3 ay yapılan ödemeler adaletsizliği, yöneticilerin iki dudağı arasına bırakılmışlığı ile çalışanları hiç memnun etmemişti. Bunun düzeltilmesi çağrılarımız ne yazık ki hep yanıtsız bırakılmıştı.

Salgın bitmemesine rağmen her ne hikmetse adaletsizde olsa bu tavandan ek ödeme süreci sona erdi. Bu ay sağlık çalışanları sıfır döner sermayeye ödemesine mahkum edilerek kahramanlıkları bir anlamda cezalandırılmış oldu.

Bayram geliyor ama sağlık çalışanları alın terlerinin karşılığını alamıyor. Verdikleri kahramanca mücadelenin karşılığında yapılanlardan dolayı mutsuzlar. Aylar süren ve daha da sürecek olan fedakârlıklarının karşılığında yapılanları hazmedemiyorlar.

Değerli Basın Mensupları;

Şimdi soruyorum;

·         Döner sermayeleri sıfırlamak yerine sağlık çalışanlarını memnun edecek düzenlemeler neden ısrarla yapılmıyor ?

·         Adaletsiz ve sistematik bir şekilde çalışanı mağdur eden döner sermaye sistemi yeni baştan niçin revize edilmiyor?

·         Salgın devam ediyor iken kahramanları niçin sürekli kaybetmeye mahkum ediliyor?

Bu sorulara verecek cevabı olmayan tüm yöneticiler sağlık çalışanlarının bugün yaşadıklarının sorumlusudurlar. Yöneticiler teşekkür ve takdiri bırakıp gereğini yapmalıdırlar. Onların üstüne düşen, bizim sağlık çalışanların taleplerini karşılamaktır. Bu işi de döner sermayeden başlanmalı, sıfır döner sermaye rezilliğine bir son verilmeli ve kahraman sağlık çalışanlarının alın terinin karşılığı ödenmelidir. Ancak bu şekilde sağlık çalışanlarının sorunlarından birisi çözülmüş olacak ve bayramları gerçek bayrama dönecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.