İYİ PARTİ KONGRESİ’NDE AKILDA KALANLAR

İYİ Parti geçtiğimiz Pazar günü İl Kongresi’ni gerçekleştirdi…

Gazeteci olarak bizlerde kongrede hazır bulunduk… 

2. Olağan Kongresini gerçekleştiren İYİ Parti’de geçmişte yaşananlar unutulmuş, siyaseten alınan yaralar sarılmış görünüyordu. Delegeler ümitli ve coşkuluydu. Arzen Park’ta gerçekleştirilen Kongre salonu, Pandemi sürecinde olunmasına rağmen kalabalıktı. Kadın kolları gençlik kolları salondaydı. Erzurum’un hemen her kesiminden muhalif isimler Partili ve Delege olmamalarına rağmen salonda yerlerini almıştı.

Melih Kırkpınar’ın İl Başkanı atanması sonrası yaşanan süreçte öyle görünüyor ki parti toparlanmış ve kurumsal bir yapıya kavuşmuş.  Bunu da İl kongresi göstermiş oldu. 

Şanssız il başkanlıkları yaşayan İYİ Parti’nin artık Erzurum’da bir sahibi var diyebilirim.

Gelelim kongre salonunda yaşananlara…

Milletvekili Naci Cinisli ile fotoğraf çektirmek için partililer adeta sıraya girdiler. Kendisi de bu ilgiden oldukça memnun görünüyordu. Erzurum’da yaşamayan, hatta Erzurum’a müracaat bile etmemiş olan ancak Genel Başkanın takdiri ile  Erzurum’da liste bire getirilen Cinisli, öyle görünüyor ki geçen sürede partilileri ile doğru bir iletişim kurmayı başarmış.

İl Başkanı seçilen Melih Kırkpınar’ın kürsü konuşması ise siyasi tecrübesinin yansımasıydı. Başkan Kırkpınar’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Hele eşine yaptığı jesti salondaki herkesin takdirini topladı. Eşine “Gönlümün Sultanı, sen de hoş geldin” diyen Kırkpınar, özellikle kadınlar tarafından ayakta alkışlandı. Kırkpınar konuşmasında samimiydi, sürekli birlik ve beraberlik mesajları verdi. Zira üç yıl önce kurulan İYİ Parti’nin Erzurum teşkilatında ciddi hizipler vardı.  " Siyasi hayatımda olsun, iş hayatımda olsun, hiç bir zaman kolay bir işim olmadı. Hem zor görevler verildi ve Allah'ın izniyle hepsinin üstesinden gelmeyi başardık. Şimdi bu görev de zor bir görev, bunun bilincindeyim. Ekip arkadaşlarımla birlikte bu bayrağı Erzurum'da en yükseğe taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan sonra İYİ Parti Erzurum Teşkilatında ben yok biz var. Birlikte hareket ederek, ve şehir insanına hizmet sunmak için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." diyerek birlikteliğin önemine vurgu yaptı. Hedeflerinden de bahsetti Kırkpınar, İlk seçimde İYİ Parti’nin milletvekili sayısını artacağını, yerel seçimlerde ise büyükşehir belediye başkanlığını İYİ Parti’nin kazanacağı iddiasında bulundu.

Kırkpınar’ın yönetim kurulu da kongreye katılan delegeler tarafından beğeniyle karşılandı. Parti Kurulduğu günden bu güne partiye emek veren isimler listedeydi. Dr. Ayhan Yiğit, Mühendis Yılmaz Ceyran, İş Adamı Alparslan Evliyaoğlu, Emrullah Bayram, Ömür Dadaş gibi. Partiye yeni katılan isimlerde vardı, Avukat Yakup Çağrı Arısoy,  tecrübeli siyasetçi Kemal Akın, Ayşegül Arıcı, Süha Mühürdaroğlu gibi.

Liste’de tepki çeken tek isim, geçmişte İl Başkanı Haluk Terzioğlu ile ilgili sosyal medya paylaşımlarıyla eleştirilen Alparslan Yapağı oldu. Öyle görünüyor ki Kırkpınar, insanları dışlayan değil, kazanmaya çalışan bir yol izliyor. Her konuşmasında ifade ettiği 10 bin üye sayısına bu üslupla kısa sürede ulaşacağa benziyor. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.