SİYASET Haber Girişi : 17 Eylül 2019 14:55

İYİ PARTİ ERZURUM YAPILANMASINA BABACAN ENGELİ

İYİ PARTİ ERZURUM YAPILANMASINA BABACAN ENGELİ
Erzurum’da İYİ Parti bir türlü il yönetimini açıklayamıyor.

Erzurum’da İYİ Parti bir türlü il yönetimini açıklayamıyor. İl Başkanının atanmasının üzerinden tam 60 gün geçmesine rağmen, henüz bir yönetim oluşturup açıklayamaması özellikle parti tabanında ciddi rahatsızlık yaşanmasına sebep oldu. İl Başkanı Haluk Terzioğlu’nun kime teklif götürdüyse olumsuz yanıt aldığı iddia ediliyor. 




Erzurum’da özellikle Cumhur İttifakı sonrasında, muhalif vatandaşlar adeta İYİ Parti’ye gözünü dikti. Ancak İstanbul seçimlerinin hemen öncesinde,  zehir zemberek açıklamalar yaparak istifa eden İbrahim Dumlu , partiye ilk darbeyi vurmuş oldu. Ardından günlerce il başkanı ataması yapılamadı.




En son iki ay önce Erzurum’un tanınmış isimlerinden biri olan Faruk Terzioğlu’nun kendisi gibi avukat olan oğlu Haluk Terzioğlu İl Başkanı olarak atandı. Atamanın üzerinden tam 60 gün geçmesine rağmen Terzioğlu’nun yönetim oluşturamaması parti tabanında hayal kırıklığına sebep oldu.



Siyasi kulislerde İl Başkanı Haluk Terzioğlu’nun vitrin oluşturabilecek bir yapılanma istediği ancak, kime teklif götürdüyse olumsuz yanıt aldığı söyleniyor. 



Peki bunun temelinde ne yatıyor?


AK Parti’den kopan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yakın zamanda parti kurması bekleniyor. Erzurum’da siyasetin içinde olan bir çok ismin kurulacak partide yer alacağı söyleniyor.



Haluk Terzioğlu’nun teklif götürdüğü isimler de bu yeni partilerin kurulmasını ve estirecekleri havayı bekliyor olabilir. Zira yeni kurulacak partilerin merkeze yakın ve her kesimden insanın içine alabilecek bir yapılanma içerisinde olması bekleniyor.



Hatta daha şimdiden Erzurum’da geçmişte AK Parti’de siyaset yapan, teşkilatlarında görev almış bir çok isim kapalı toplantılar yapmaya başladı bile. Bu isimleri önümüzdeki günlerde yazacağım, ancak şöyle bir tüyo verebilirim, Akşam saatlerinde Tavşanlı Parkta toplanan bir ekip var. İçlerinde Erzurum eski milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatlarında görevli isimler bir araya geliyor.



Bilin bakalım ne konuşuyorlar?


Neyse asıl konu İYİ Parti’nin yönetim oluşturamaması…


“İYİ” niyetlerle bu görevi kabul eden Terzioğlu’nun yeni bir yönetim oluşturamadığı  ve mecburen  İl Eski Başkanı İbrahim Dumlu’nun yönetiminde görev alan bir çok isimle,  yeniden temasa geçtiği söyleniyor. 



Böyle bir yapı İYİ Parti’ye kaybettiği heyecanı yeniden kazandırır mı bekleyip göreceğiz.



Ekonomik sıkıntılar da yaşan İYİ Parti Erzurum teşkilatında Terzioğlu’nun merkez ilçe başkanlık binalarını da kapatacağı ve zaten küçücük bir yer olan parti il binasına taşıyacağı söyleniyor. İlçe teşkilatları kiralarını ödeyemez halde. Başkan atamaları ve yönetim oluşturulamadığı için ekonomik sıkıntı devam ediyor. Genel Merkezden ciddi destek alınamıyor. 


Anlayacağız İYİ Parti’yi sıkıntılı günler bekliyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sedat 01 Ocak 1970 02:00

    İnsanlara üst perdeden konuşan bir insanı başkan olarak atarsanız böyle sıkıntı çekersiniz. Buranın horozu benim demeyeceksin. Halk olmadan sen bir hiçsin sayın başkan. Kelimelerini seçip konuşmanı tavsiye ederim. Yönetimde yer alan riyakar insanlar ve eski yönetimde yer alan hatta almadan yetkili gibi gözüken insanların sadece ceplerine bakan eski ilçe başkanı (sözde) olan şahıslar bu partiyi bu memlekette bitirdi. Hiç bişey olmamış gibi geziyorlar yazık ki parti kurdular...

  • Sunmani yildirim 01 Ocak 1970 02:00

    Bu gidişle kesinlikle yönetim başarılı olamaz nedenlede yeni yönetimden de istifae eddim ne diyeyim inşallah iyi olur diyem ama Haluk basaramaz