İŞTE BU OLMADI ŞERİFOĞULLARI...

Yüreğimizi yakan Elazığ depreminde depremzedelerin yardımına ilk olarak çevre illerin belediyeleri koştu…

AFAD gibi, Kızılay gibi belediyelerde üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdi. 

Sadece Bingöl, Adıyaman, Muş, Van ve Erzurum gibi Elazığ’a yakın olan illerin belediyeleri değil, 81 ilden hazırlanan yardım malzemeleri de Elazığ’a ulaştırıldı. 

Depremin hemen ardından daha gün ışımadan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait 50 bin kişilik yemek TIR’ı ve onlarca araçlık yardım malzemeleri Elazığ il sınırını çoktan geçmişti bile…

Depremin hemen ardından kurmaylarını toplayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yemek TIR’ının yanı sıra Battaniye, giyim ve gıda malzemelerinin hemen yola çıkması için talimat verdi ve Elazığ’lılara destek oldu.

Tüm bunlar yaşanırken Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ne yaptı?

Başkan Şerifoğulları, depremden birkaç gün sonra yardım gönderen ve Elazığ’ın acısını sosyal medyadan ileten belediyelere yine Elazığ Belediyesi’nin sosyal medya hesabından teşekkür etti…

Hem de belediyelerin isimlerini tek tek ifade ederek…

Nevşehir’den Şanlıurfa’ya, Beşiktaş’tan Kadıköy’e, Adıyaman’dan Gaziantep’e kadar onlarca belediyeye desteklerinden dolayı Elazığ halkı adına minnet duyduklarını iletti.

Her nedense orada bir tek Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bir tek teşekkürü çok görmüştü Şerifoğulları…

Hoş hiçbir belediye bu birlik olunması gereken günlerde kimseden teşekkür beklemiyor. Veya bu desteği birileri teşekkür etsin diye de vermiyor…

Ama Şerifoğulları desteğini esirgemeyen belediyelere teşekkür ettiyse bunun en başında Erzurum Büyükşehir Belediyesi olmalıydı.

Belki Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları deprem stresiyle unutmuş olabilir…

Biz hatırlatalım…

Depremden hemen sonra yardım dolu araçlarıyla deprem bölgesine ilk ulaşan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleridi.

Ve yine depremden hemen sonra Elazığ halkına “yanınızdayız” mesajı atan ilk belediye başkanı da Mehmet Sekmen oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.