Güldük Eğlendik Bitti! Kalıcı Olabilmek İçin...

Acısıyla tatlısıyla bir sezonu geride bıraktık. Tüm kamuoyu tarafından kabul edildiği gibi haksız şekilde düşürüldüğümüz süper lige bileğimizin halkıyla tertemiz çıkıyoruz. Bizlere bu sevinci yaşatan; Tüm futbolcularımıza, teknik ekibimize, kulüp çalışanlarımıza sayın başkanımıza ve tabiki büyük taraftarımıza teşekkür ederiz. 


Güldük, eğlendik, kutladık...  Bitti! 

Süper Lige çıkmaktan daha önemli olan kalıcı olabilmektir. 

 Bunun için kilit nokta ise camia olabilmektir. Camia olmak ise birlik olmaktan geçer... 

İyi bir takım olmak iyi bir yönetimden, iyi bir yönetim ise iyi bir camiadan ortaya çıkar. 


BB Erzurumspor; siyasileriyle, iş adamlarıyla, taraftarlarıyla, herkes kırgınlığı küskünlüğü bir kenara bırakıp camia olmak zorunda. Arkadan iş çevirmeler,  kıskançlıklar, bunlar artık Erzurum’un  belleğinden silinmelidir. Nerde, hangi mevkide  bir Erzurumlu varsa sahip çıkılmalıdır. Tabiki herkes aynı fikirde olmayabilir ama herkes birbirinin fikrine saygı duymalıdır. 


Büyük bir cami olmak İstanbul’dan Erzurum’a , “Erzurumluyum” diyen herkesin tek vücûd olmasından geçer...


Biz ne zaman “BB Erzurumspor camiası” diyebilirsek o zaman bu ligde kalıcı oluruz. 


Örneğin bu zorlu süreçte protokol anlamında onursal başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’i yalnız bırakmayan ve başrol oynayan sayın Valimiz Okay Memiş ve değerli Cumhuriyet Başsavcılarımız çok güzel birer adım atmışlardır. 


Sayın Mehmet Sekmen demişken; gerçekten gelişiyle birlikte Erzurum futbolunda  devrim yapmıştır. Düşmemize ve aldığımız yaralara rağmen kendisini soğutmadan bu takımın her zaman arkasında durarak maddi manevi her derdine derman olmuştur. Bunları söylemeden geçmek vicdanımı rahatsız edecektir.


Gelelim yeşil sahaya...


Düştüğümüz sezondan ders çıkarılmaldır. Özellikle yabancı futbolcular konusunda yüksek risk taşıyan transferler yerine maksimum ve minimum performansları bilinen, süper ligi tanıyan isimler transfer edilmelidir. 

Bir mevkiye aynı özelliklere sahip 4-5 isim yerine, birbirlerini tamamlayan kompakt futbol yapısına uygun 2-3 isim olacak şekilde  takım mühendisliği yapılmalıdır. İskelet Süper Ligi tanıyan oyunculardan kurulurken, bir veya iki riskli ama izlenmiş kaliteli oyunculara da kadroda yer verilmelidir. Kadro yapılırken duygusallıktan uzak profesyonelce hareket edilmelidir. Mali tablo planlaması titizce yapılarak kısa vadeli değil uzun vadeli planlar yapılmalıdır. 


Eğer bunlar olursa BB Erzurumspor ligde kalıcı da olur damga da vurur. İllaki hatalar olacaktır. Ancak tabiki hem hatalara karşı hem de art niyetli düşüncelere karşı deve kuşu olmamak bizimde boynumuzun borcudur. 

Etiketler : burak döşer
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.