Çünkü organizasyon emin ellerdeydi…

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul, Erzurum Günleri’ne ev sahipliği yaptı. Maltepe sahilde gerçekleştirilen etkinlik geçmiş yıllarla kıyaslandığında daha derli toplu, daha organizeydi.

 

Tanıtım günlerine herkesin özveriyle hazırlandığı kesinlikle göz ardı edilemezdi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri başta olmak üzere yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ve kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği sahne.

 

Hepsi de gerek içerikleriyle, gerek çeşitliğiyle alanda gerçekten bir Erzurum rüzgarı estirdi desek abartmış olmayız. Bu yıl organizasyonu düzenleyen Başta Halil Karapınar olmak üzere ERKON yönetimi tüm katılımcılardan tam not almayı başardı.

 

Özellikle başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere tanıtım günlerinde standı bulunan tüm belediye başkanları vatandaşlarla tek tek ilgilenip, detaylı bilgiler aktarmayı da ihmal etmedi.

 

Üç gün süren etkinliklerde ziyaretçi sayısının ise 1 milyonu geçtiğini hatırlatalım. İllerin yaptığı etkinlikler arasında ziyaretçi sayısı bakımından Erzurum Rize’den sonra ikinci sırada yer aldı. Tabi Rize Tanıtım Günleri’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığını da bilmekte fayda var.

 

 

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE MURAT BALKUŞ İMZASI

Bunların yanı sıra kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği sahnenin önü geç saatlere kadar bir an olsun boş kalmadı. Erzurum türküleri, şiirler ve tiyatro gösterileri büyük beğeni topladı. Çünkü bu yıl kültür sanat etkinliklerinin organizasyonu hemşerimiz Murat Balkuş’a emanet edilmişti.

 

Sanatçıların seçimine kadar herşey Balkuş’un kontrolündeydi. Çünkü sanatçıydı, yıllardır sahnedeydi ve alana gelecek olan gurbetteki dadaşların ne istediğini çok iyi biliyordu.

 

Davet ettiği isimlerde işine ne kadar dört elle sarıldığının en önemli göstergesiydi.

 

Fatih Koçak gibi, Ülkü Eyüpoğlulları gibi son dönemlerde seslendirdiği türkülerde dinleyenlerin gönlünde taht kuran Erzurumlu sanatçıların sahnede olması işin ehline verildiğinin de bir göstergesiydi.

 

TUTKU’DAN ÖMRÜM’E KADAR İBRAHİM ERKAL… TEŞEKKÜRLER MURAT BALKUŞ…

Etkinliğin en anlamlı eseri hiç kuşkusuz şarkı sözleriyle yapılan İbrahim Erkal portresiydi. Tanıtım stantlarının bulunduğu bölüme adım atan vatandaşları bu muhteşem eser karşılıyordu. Sanatçıların sahnede söylediği şarkılarıyla, portrede ki sözleriyle İbrahim Erkal’da aramızdaydı.

 

Ne de güzel düşünmüşsün Murat Balkuş, ne de güzel çizmişsin Kadir Dal… BİR DADAŞ GİBİ…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.