Cumhurbaşkanı bir ayda ikinci kez neden Erzurum’a geliyor?

Öyle ya seçim sathı mahalline girildi, Tüm Türkiye’de siyasi parti liderleri çalışmalarını sürdürüyor. 25 Ocak’ta Erzurum’a gelerek adaylarını tanıtan AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat’ta yeniden Erzurum’a geliyor. Hatta mart ayı içerisinde bir kez daha Erzurum’a geleceği söylenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erzurum’a olan bu ilgisi merak uyandırdı.

Siyasi kulislerde yapılan anketlerde Erzurum’da bir çok ilçede sıkıntı olduğunu gören Erdoğan’ın oyları yeniden Cumhur ittifakına toplamak maksadıyla Erzurum’a geleceği konuşulmaya başlandı.

Peki Gerçekten ilçelerde Ak Parti açısından sıkıntı var mı?

AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı adaylarını belirlerken her ne kadar ince eleyip sık dokusa da bazı ilçe belediye başkan adaylarına karşı tepkiler var. Bu tepkiler sandığa ne ölçüde yansıyacak bekleyip göreceğiz.

Mesela Tortum; Tortum’da herkes Cumhur İttifakı adayı olarak Muammer Yiğiter’i beklerken, AK Parti Ömer Hancı’yı aday olarak gösterdi. Tortumda bu durumun ciddi tepkilere yol açtığı söyleniyor. Hatta bir seçim gezisi sırasında ilginç te bir diyalog yaşanmış. Bir milletvekili ile ilçede seçim gezisi yapan Ömer Hancı için, Tortumlu bir ihtiyar milletvekiline “bizim Muammer Yiğiter’i neden aday göstermediniz?” diye soruyor. Milletvekili, “ Neden öyle diyorsun amca, bak boylu poslu, yakışıklı bir aday gösterdik” diyor. Hazır cevap Tortumlu dede, “ Çok yakışıklıysa evlendirin niye aday ediyorsunuz” diye tepkisini dile getiriyor. Öte yandan basına yansıyan Erzurum milletvekili Selami Altınok’un beldede yaptığı tehditkar açıklamalarının da yöre halkını rahatsız ettiği söyleniyor.  Öyle görünüyor ki AK Parti aday tespiti nedeniyle Tortum’da ciddi oy kaybedecek.

Gelelim Hasankale’ye; Orada da durum farksız. Herkes mevcut belediye başkanı Ünsal Sertoğlu’nun aday gösterilmesini beklerken, Cumhur ittifakının adayı Ahmet Dölekli oldu. Pasinler’den bir başka partiden aday olmasına kesin gözü ile bakılan Sertoğlu, her ne olduysa Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ ile görüştükten sonra aday olmadı. İlçede tanınan bilinen bir isim olan Bünyamin Ucun’un İYİ Parti’den aday olması AK Parti’ye kötü rüyalar gördürüyor.

Şenkaya’da Cumhur İttifakı Yavuz Bedir’i aday gösterdi, ancak Şenkaya’da seçimi CHP’nin kazanmasına kesin gözü ile bakılıyor. Son derece çekişmeli bir seçimin yaşanacağı Şenkaya’da CHP’den Gencay Uğraş, DSP’den yine bölgede sevilen genç bir isim olan Serhatcan Eş aday. İYİ Parti’nin ilçede adayı yok.

İspir’de de sıkıntı olduğu siyasi kulislerde çokça dillendiriliyor. İspir Belediye Başkanı Osman Çakır’ın yeniden aday gösterilmemesi sonrasında bağımsız aday olacağı gündeme gelmiş AK Partililerin yoğun baskısı sonrasında Çakır aday olmayacağını açıklamıştı. Cumhur ittifakında MHP’ye bırakılan İspir’de MHP adayı Ahmet Coşkun’a AK Parti seçmeninin büyük bir kısmının oy vermeyeceği konuşuluyor. Buna rağmen Ahmet Coşkun ilçede yoğun bir biçimde çalışıyor.

Narman’da da aday gösterilen Burhanettin Eser ismi beklenen heyecanı uyandırmadı. Mevcut Belediye Başkanı Ahmet İşleyen’in tavrı Narman’da seçim sonucunu belirleyecek.

Güney ilçelerinde de HDP gücünü koruyor. Tekman, Karayazı ve Karaçoban’da HDP’nin kazanmasına kesin gözü ile bakılıyor. Hınıs’ta ise yarış başa baş ilerliyor.

Çat’da CHP’den yeniden aday olan Arif Hikmet Kılıç’ın seçimi kazanmasına kesin gözü ile bakılıyor. İlçede ciddi yatırımlar yapan ve ilçenin çehresini değiştiren Kılıç’a ilçe halkının desteği tam görünüyor.

Horasan’da da iki önemli aile Aydın’lar ve Bastem’ler yarışıyor. Mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Abdulkadir Aydın ilçede gücünü koruyor. Ancak İYİ Parti’den aday Olan Abdulhatem Bastem’in de ciddi oy alacağı düşünülüyor.

Şehir merkezindeki ilçelerde ciddi bir sıkıntı görünmese de özellikle Palandöken’de yarış AK Parti açısından zorlu geçeceğe benziyor. İYİ Parti adayı Canan Uçar insan üstü bir performansla çalışıyor. İYİ Parti’nin Palandöken’de oylarını ciddi oranda artıracağı ve AK Parti adayı Muhammet Sunar’ı yarışta zorlayacağı siyasi kulislerde konuşuluyor.

İşte bu nedenlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ay geçmeden ikinci kez Erzurum’a geldiği ifade ediliyor. Hatta mart ayının sonlarına doğru bir kez daha Erzurum’a geleceği konuşuluyor…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.