CHP'DE BOZKURT FIRSATI

Erzurum'da uzun yıllardır beklediği sonuçları alamayan ve adeta bir tabela partisine dönüşen CHP'de il başkanlığı için gazeteci Orhan Bozkurt sahaya indi.


    Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum'da eriye eriye adeta bitme noktasına geldi. Özellikle 2002 seçimleri sonrasında bir türlü Erzurum'da teşkilatlanmadaki sorunlarını çözemeyen CHP, bu gün Türkiye genelinde ana muhalefet partisi olmasına rağmen, Erzurum'da bir varlık gösteremedi. 




    Geçtiğimiz dönem, Arif Hikmet Kılıç'ın bireysel oylarıyla kazandığı ÇAT ilçe belediye başkanlığı dışında CHP, uzun yıllardır Erzurum'dan ne bir belediye, nede bir milletvekili çıkarabilmiş değil. 




    Son seçimlerde ülke genelinde oylarını artıran CHP Erzurum'da adeta dibi gördü. Belediye seçimlerinde büyükşehirde aldığı oy sadece 9 bin 378.  



    Manzara bu iken CHP Erzurum İl Başkanlığında kongre süreci yaşanıyor. CHP'nin mevcut İl Başkanı Bülent Oğuz, göreve geldiği günden bu güne hiç bir varlık gösterememiş bir isim. Partiyi adeta kendi ofisi gibi kullanan Oğuz, ne bir üye çalışması yapıyor, ne de muhalefet edebiliyor. Ülke genelinde partinin estirdiği rüzgar karşısında Erzurum'da en ufak bir esinti bile yaşatamadı. Gazeteciler dahil Oğuz'un CHP İl Başkanı olduğunu bilenlerin sayısı, kendi teşkilat mensuplarının sayısını geçmez. Belki teşkilat içinde bile Oğuz'u tanımayanlar vardır. 



    Bu haldeki bir CHP'nin il başkanı kim olmak ister, yine tek adayla seçime gidilir ve Oğuz seçilir diye düşünürken, yürekli bir meslektaşımız ortaya çıktı ve bende adayım dedi. Erzurum'da uzun yıllar basın sektöründe çalışan Gazeteci Orhan Bozkurt adaylığını açıkladı. 



    Bana sorarsanız Orhan BOZKURT ismi CHP için büyük bir fırsat. Bozkurt, entellektüel birikimi, mesleği gereği Erzurum'un meselelerine hakimiyeti ve bu güne kadar, CHP çizgisinden hiç taviz vermeden sergilediği duruşla Bozkurt, CHP il başkanlığını hareketlendirebilir. 



    Şubat ayının ilk haftası gerçekleştirilecek kongrede, delegeler bir karar verecek, ya CHP'nin mevcut durumu bizim için yeterli, ne uzasın, ne kısalsın, böyle iyi deyip, mevcut başkan Oğuz'a oy kullanacak, Yada yeter artık bütün ülkede partinin oyları artarken, Erzurum'da biz neden dibi gördük deyip, kan değişikliğine giderek Orhan Bozkurt'a oy verecek. 

    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.