BU HESAP VİCDANİ Mİ LÜTFÜ BAŞKAN?

Dedik ya sahipsiz Erzurum diye. Buna bir örnekte Ticaret ve Sanayi Odası üye aidatlarında karşımıza çıktı. Erzurum'un üç beş katı illerde alınan üye aidatıyla,Erzurum'dan alınan üye aidatı arasındaki fark sahipsiz olduğumuzu bir kez daha tescilledi.



Geçtiğimiz gün bir tüccar arkadaşımın yayındaydım, Sinan bey Erzurum'da Ticaret ve Sanayi Odası üye aidatları çok yüksek, doğru düzgün verilen bir hizmette yok, niye yazmıyorsunuz diye sitem etti. Araştırayım, senin dediğin gibiyse yazarım dedim. 



Meseleyi araştırdığımda gördüm ki durum onun söylediğinden de vahim. Erzurum'da 1. derecede yıllık üye aidatı tam 750 TL. Peki bu rakam İstanbul'da kaç para 390 TL, Ankara'da 395 TL, Gaziantep'te ne kadar 590 TL. 



Demek ki Erzurum'da üretim yapan, ticaretle uğraşan iş insanlarının durumu, İstanbul'dan da, Ankara'dan da, Gaziantep'ten de iyi... 



Biz Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Erzurum'da yatırım yapan sanayiciden, Tüccardan vergi alınmasın diye kamuoyu oluşturmasını beklerken, görüyoruz ki bizzat Ticaret Odası üye aidatı bir çok ilden yüksek. 



Kim belirliyor bu rakamı, TOBB'mu, Ticaret Odası mı bilmem. Ancak tüccarın başkanı olan Lütfü Yücelik'in bu duruma itiraz etmesi gerekmez mi? Gerçi seçim zamanları aidatını ödeyememiş bir çok tüccarın oyunu almak için adaylar oy karşılığı garibanların üye aidatını ödüyor. Belki de Ticaret Odası Başkanı olmak için bu faiş rakam ve üyelerin bu rakamı ödeyememesi, onların işlerine geliyor. 



Bir çalışanı olan ve Erzurum'da sadece 25 firmaya kredi verilmesinde kefil olan Kredi Garanti Fonu' nun Erzurum'dan gitmesine kıyamet koparan Lütfü Yücelik, üye aidatlarının bu kadar yüksek olmasına neden ses çıkarmaz anlamak mümkün değil? 



Gerçi Lütfü ağabeyinin işi başından aşkın. Aşkale Çimento ile o kadar meşgul ki hiç bir tüccar, sanayici kendisine ulaşamıyor. Muhatap Saim Özakalın. Lütfü ağabeyi Aşkale Çimento'nun borçlarını yapılandırmakla meşgul. 



Mesela Erzurum'a uçak inmiyor, Ticaretle uğraşanlar bu durumdan ciddi zarar gördü. Siz hiç Lütfü Ağabeyinin bir açıklamasını okudunuz mu?  Yok... 



Değerli başkan Üniversite yapıyoruz diye öğrencilere verdiğiniz bursları kestiniz. Üniversite buhar oldu, burslar neden buhar oldu? Üniversite yapılamıyor, bari çocukların burslarını ödeyin. Nasıl olsa unutuldu deyip kulağınızın üstüne yatmayın. 

    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.